לאן לטוס בחורף? יעדים מומלצים
כשהחורף מתגנב והרוחות הקרירות מתחילות לנשוב אני מוצא את עצמי כמהה להפוגה מהקור והגשמים. עכשיו, שלא תבינו אותי לא נכון, החורף הישראלי הוא לא בדיוק
אני רוצה להתחיל מסיפור אישי. פעם, שנאתי להזמין כרטיסי טיסה. לא כי אני לא אוהב חופשות וטיולים – אלא כי זה פשוט תמיד כל כך הרבה לחץ, אפשרויות ותמיד יש עלויות נסתרות! יש אינספור אתרים שדרכם אפשר לסגור, אבל חלק פתאום מחייבים יותר כסף על מזוודה נוספת, וחלק לא ברור מה אמינותם, ועם כל כך הרבה אפשרויות אני אף פעם לא ידעתי מה נכון לעשות או לבחור, ובסוף – הייתם משלם על כרטיסים יקרים מאוד.
עם כל הכבוד לסוכני נסיעות, אני רציתי ללמוד למצוא טיסות זולות בעצמי לכל יעד נתון, זה לקח זמן – אבל הנה אנחנו כאן. אני הולך לשתף אותכם בכל מה שאתם צריכים לדעת על מציאת טיסות זולות בקלות, עם טיפים חשובים, אז בואו נתחיל.
לא, אתם לא מדמיינים. המחירים באמת משתנים אחרי שאתם מחפשים כמה פעמים באותו דפדפן. בגלל שרוב האתרים מבקשים מכם אישור ל”עוגיות” – מחירי הטיסות עולים כשאתם מחפשים שוב ושוב את אותו מסלול, בגלל שהאתר מנסה להלחיץ אותכם ולגרום לכם להזמין את הטיסה במהירות לפני שהמחירים יעלו עוד יותר.
אז מה עושים? מחפשים טיסות במצב גלישה בסתר, כדי שתמיד תוכלו לראות את המחירים הנמוכים ביותר.
לא לשכוח שקבצי העוגיות מתאפסים בכל פעם שאתם פותחים חלון חדש של גלישה בסתר – אז אתם רוצים להתחיל עם דף נקי עבור כל חיפוש טיסה (כדי שהחיפושים הקודמים שלך לא “יזכרו”).
כל מנועי החיפוש של הטיסות מנפחים מחירים פחות יותר – זה בגללל קיצוץ שמגיע מחברות התעופה. מנועי חיפוש מסוימים (למשל Expedia) נחשבים ליקרים יותר מאחרים כפי שאפרט בהמשך.
אז הנה ההמלצת שלי:
חשוב לזכור שאין דבר כזה מנוע חיפוש מושלם – ותמיד כדאי לבדוק כמה אפשרויות, המשיכו לעקוב אחרי הטיפים הבאים כדי לדעת איך להזמין כרטיסי טיסה בזול.
הדבר הראשון שצריך לדעת על מציאת טיסה בזול זה שאין שום קסם או טרייק סודי אחד ובלעדי לעשות את זה. יש הרבה מיתוסים באינטרנט על איך למצוא טיסות זולות. למעשה, סביר להניח שנתקלתם בהרבה מהם בחיפוש שלכם כדי למצוא הטיסה הכי זולה שיש!
אבל…לצערי לרוב מדובר בשקר.
רוב האתרים ממחזרים ממחזרים שוב ושוב את אותם מיתוסים.
לא, זה לא זול יותר לקנות טיסות בימי שלישי (או בכל יום אחר לצורך העניין).
אין תאריך מדויק או פרק זמן ספציפי שבו ניתן להזמין את כרטיס הטיסה שלכם
חברות תעופה משתמשות באלגוריתמים של תמחור מתקדמים כדי לקבוע מחירים ולהפעיל מכירות בהתבסס על התקופה בשנה, ביקוש לנוסעים, מזג אוויר, אירועים/פסטיבלים גדולים, שעה ביום, מחירי מתחרים, מחירי דלק ועוד. אותם “טריקים” כביכול לא עובדים יותר. המערכת חכמה מדי. אז תוותרו עליהם.
מחירי כרטיסי טיסה משתנים מאוד בהתאם ליום בשבוע, לזמן השנה ולחגים הקרובים, כגון חג סוכות, ראש השנה העברי והלועזי פסח ועוד. אוגוסט הוא חודש גדול לטיולים ברחבי אירופה, וכולם רוצים ללכת למקום חם בחורף או לטייל כשהילדים מחוץ לבית הספר.
בקיצור, אם אתם מתכוונים לטוס כשכולם טסים – הכרטיס שלכם יעלה יותר.
נסו להיות גמישים בתאריכים שלכם – אם אתם רוצים לטייל בונציה או אולי לקפוץ ללונדון – אני ממליץ לעשות את זה אחרי החגים, התקופה בה אנשים פחות מבקרים ומחירי הטיסה יהיו זולים יותר.
אבל מה קורה אם אתם יכולים לנסוע רק באוגוסט? אז אין לי חדשות טובות בשבילכם, תצטרכו להשלים עם המחירים.
הפתרון הפרקטי הוא באמת לטוס מחוץ לעונה – חפשו תאריכים חלופיים. ככל שאתם פחות גמישים – כך יהיה לכם יותר מאתגר למצוא כרטיס טיסה זול.
אגב, ברוב המקרים יותר זול לטוס באמצע שבובע מסוף שבוע בגלל שרוב האנשים יוצאים לחופשות בסופי שבוע וחברות התעופה מעלות את המחירים.
גם טיסות בשעות הבוקר המוקדמות או המאוחרות בלילה זולות יותר כי אז פחות אנשים רוצים לנסוע (מי רוצה להתעורר באמצע הלילה?!).
אם אתם לא יכולים להיות גמישים עם הזמנים – לפחות תהיו גמישים עם היעדים. עדיף גם וגם – אבל אם אם אתם באמת רוצים לחסוך כסף ולמצוא טיסות זולות, תהיו חייבים להתגמש עם אחד מהם.
מנועי חיפוש של חברות תעופה עשו את זה ממש קל לחפש יעד בכל העולם כדי למצוא את הכרטיס הזול ביותר. כבר לא צריך לחפש באופן ידני, עיר אחר עיר, יום אחר יום. אתרים כמו Skyscanner ו-Google Flights מציעים כלים נוחים שיאפשרו לכם לראות כרטיסי טיסה על מפת העולם. זה מאפשר לכם להשוות בקלות בין יעדים מרובים מבלי שתצטרכו לשבור את הראש. יכול להיות שתמצאו ככה יעדים חדשים שלא חשבתם עליהם.
אם אתם גמישים עם היעדים – ככה תמצאו טיסות בזול:
בשיטה הזו יש סיכוי טוב שתוכלו למצוא עסקה טובה ליעד כלשהוא – אולי זה לא היעד הראשון שהייתם בוחרים, אבל תוכלו לחסוך המון כסף בדרך.
אני ממליץ להצטרף לרשימת תפוצה של חברות תעופה ואתרי טיסות של הרגע האחרון – הרבה פעמים תקבלו גישה למבצעים, לטיסות ברגע האחרון – טיסות או דילים שלא תוכלו לסרב להם.
לפעמים הם שולחים טיסות זולות שזמינות רק לזמן מוגבל.
מלבד ההצטרפות לניוזלטרים של חברות התעופה, האתר הטוב ביותר למציאת עסקאות שוות זה “טיסות סודיות” – יש להם גם קהילה בפייסבוק.
כשאתם מזמינים ישירות דרך חברת תעופה, תוכול לטוס רק עם חברת התעופה הזו וכל חברת תעופה שותפה שיש לה. זה אומר שהאפשרויות יהיו מוגבלות בכל הנוגע למציאת הדיל המושלם.
בדרך כלל, זה יספיק. עם זאת, אם אתם מחפשים לחסוך כסף ולמצוא טיסות בזול, נסו להזמין את הכרטיסים שלכם בחברות תעופה נפרדות. לדוגמה, אם אתם טס מישראל למקסיקו, אולי תהיה לכם עצירה בספרד. אם אתם רוצים לחסוך כסף – הזמינו את הטיססה מישראל ללספרד ככרטיס אחד ואז הזמינו את הטיסה מספרד למקסיקו בחברת תעופה שונה. זה יותר עבודה – אבל לפעמים זה יכול להיות שווה את זה.
זה מה שרוב אתרי ההזמנות של צד שלישי כמו Kiwi.com עושים. הם מחברים נסיעות באמצעות כל טיסות שהם יכולים למצוא כדי להבטיח שתקבל את המחיר הזול ביותר.
אם אתה מחפש את המחיר הנמוך ביותר האפשרי ואינך מרוצה ממה שאתה מוצא באתר האינטרנט של חברת התעופה, נסה להזמין פלחים נפרדים. אתה עלול פשוט להיתקל בעסקה מצוינת!
ברגע שאתם יודעים שאתם רוצים לנסוע למקום כלשהו, עליכם להירשם לקבלת כרטיס תגמולים בנסיעות. תוכניות תגמולים של חברות תעופה הן הדרך מספר 1 שבה מטיילים כמוני מרוויחים טיסות חינם, הטבות נסיעות ואפילו שהייה חינם במלון. הם מציעים שדרוגי טיסות, בונוסים, קרדיט לשיתוף נסיעות כמו Uber ועוד.
לא משנה באיזו תדירות אתם טסים, אני ממליץ להיות רשום לתוכניות הללו. לרוב גם לא צריך להוציא יותר כסף.
אם אתם מטיילים עם חברים או משפחה, אל תחפשו לקנות מספר כרטיסים ברכישה אחת. חברות התעופה תמיד מציגות את מחיר הכרטיס הגבוה ביותר בקבוצת כרטיסים, מה שאומר שבסופו של דבר תשלמו יותר כסף.
לחברות התעופה יש המון פרמטרים שקובעים מחיר של כרטיסים (אלה מבוססים על מגוון גורמים).
לדוגמה, אם אתם משפחה בת ארבע נפשות ואתם מחפשים ארבעה מושבים, חברת התעופה תמצא ארבעה מושבים ביחד ותציג את מחיר הנסיעה שלכם על סמך מחיר הכרטיס הגבוה ביותר. אז אם מושב A הוא $200, מושבים B ו-C הם $300, ומושב D הוא $400, זה יתמחר את הכרטיסים האלה כ-$400 כל אחד במקום להוסיף את מחירי הכרטיסים הבודדים. אם הפרש המחירים גדול, זה מתורגם להוצאה נוספת לא קטנה.
מסיבה זו, תמיד חפשו כרטיסים כנוסעים יחידים. לאחר מכן, בתהליך התשלום, תוכלו לבחור את המושבים שלכם כך שכולם ישבו יחד. וגם אם בסופו של דבר אתם לא אחד ליד השני, זה עדיין יחסוך לכם המון כסף.
מחירי הטיסות ממשיכים לעלות ככל שמתקרבים לתאריך הטיסה, אך יש נקודה כאשר חברות התעופה מתחילות להוזיל או להעלות את התעריפים בהתאם לביקוש. אל תחכו לשנייה האחרונה אבל אל תזמינו גם יותר מדי מראש. הזמן הטוב ביותר להזמין את הטיסה שלכם הוא בערך 2-3 חודשים לפני, או כחמישה חודשים לפני אם אתם נוסעים ליעד בעונה. חברות תעופה מעלות את המחירים קרוב יותר לתאריך הטיסה מכיוון שהאנשים שמזמינים ברגע האחרון נוטים להיות נוסעים עסקיים – שפחות מתרגשים ממחירים יקרים – אז אל תזמינו ברגע האחרון!
כשאתם מחפשים טיסות בזול – במיוחד כאלה שמוגדרות לואו קוסט – אתם חייבים לקרוא טוב טוב על מה אתם משלמים ועל מה לא (וגם זה לא תמיד עוזר)
קבלו סיפור, כשתפסתי טיסה למקסיקו עם חברת וולריס – שמוכרת כחברת תעופה לואו קוסט, התלהבתי בהתחלה מאוד מהמחירים, אני גם בדקתי 10 פעמים על מה אני משלם, קראתי את האותיות הקטנות אבל זה עדיין לא עזר. כשהגעתי לעשות צ’ק אין – הם אמרו לי שאני צריך לשל 50$ לבצע צ’ק אין אצלם כי לא עשיתי דרך האתר (משהו שמעולם לא קרה לי) ובאורח פלא הצ’ק אין לא עבד בכלל דרך האתר שלהם. לאחר מכן אמרו שאני צריך לשלם עוד 45$ מיסי תיירות. חשבתי שמנסים לעקוץ אותי ואחר כך שחיפשתי את “מיסי התייר” הללו גיליתי שוולריס היחידים שעושים את זה, וזה לא מצוין במעמד הזמנת הכרטיסים. אז הנה דוגמה – קיבלתי תוספת של כמעט 100$ (!) – מה שאומר שלפעמים זול בהחלט עולה ביוקר.
ממסי אוויר ועד עמלות כבודה או בחירת מושבים – יש שורה שלמה של דברים שעשויים לייקר את המחיר.
אז וודאו שאתם תמיד בודקים מה כלול ברכישה והתייעצו עם אנשים שטסו עם חברות התעופה לואו קוסט כדי לוודא שלא יהיו לכם הפתעות.
לואו קוסט משתלם במיוחד אם אתם טסים עם תיק אחד.
כמובן, טיסות לואו קוסט עדיין יכולות להיות תמורה טובה, אפילו עם כמה עלויות נוספות. אבל,גם אל תופתעו אם זה בסוף יוצא לכם אותו דבר. שקול את כל העלויות הפוטנציאליות.
אם אתם מזמינים טיסה מספיק זמן מראש – יהיה לכם מאוד זול לעשות את זה עם קונקשנים. טיסות ישירות בהרבה מקרים יקרות יותר.
עם זאת, חשוב להיות מודעים לסיכון הכרוך כאן. אם אחת מהטיסות הקודמות מתעכבת, הדבר עלול לגרום להחמצת טיסת המשך. ביטוח נסיעות אמור לכסות אותכם למקרה שמשהו ישתבש.
יש לנו עוד המון טיפים וטריקים על השגת טיסות זולות (ושדרוגים!) בפרק החמישי של הפודקאסט שלנו, הכל על נסיעה עם חוט.
כשהחורף מתגנב והרוחות הקרירות מתחילות לנשוב אני מוצא את עצמי כמהה להפוגה מהקור והגשמים. עכשיו, שלא תבינו אותי לא נכון, החורף הישראלי הוא לא בדיוק
כריסמס עוד שניה מגיע! בשבילנו זה אומר חנוכה, אבל בשביל רוב העולם זה מסמל נורות צבעוניות שכבר מקשטות עצי, שלג שצפוי לרדת בכל מקום ברבות
ברוכים הבאים לקורפו, הידוע גם בשם קרקירה – אי קסום המציע שילוב מושלם של היסטוריה, תרבות ויופי מדהים. מהחופים הציוריים ומי הטורקיז ועד לכפרים הקסומים
במידה והמכשיר שלכם נמצא ברשימה תוכלו להנות מחבילות הesim שלנו רשימת מכשירים
באייפון: נכנסים להגדרות ולוחצים > “סלולרי”
בוחרים בתוכנית הסלולרית הפעילה
לוחצים > “בחירת רשת”
מכבים את הכפתור האוטומטי ובוחרים את הרשת הרצויה
עדיין לא הסתדרתם?
התמיכה שלנו עומדת לרשותכם בכל שעה בווצאפ במספר 050-6811168
1. לכו להגדרות > סלולרי
2. בוחרים בהוסף תוכנית סלולרית
3. סורקים את קוד ה-QR שקיבלתם מאיתנו
4. בוחרים ב-הוסף תוכנית סלולרית
5. בוחרים שם ל-קו שלכם: ניתן לבחור ב-משני > מומלץ לתת לקו שם בעצמכם > תווית מותאמת אישית והזינו את השם שבחרתם. לדוגמא: – קו WIFLY.
6. כקו ברירת מחדל בחרו בקו ראשי, וכך גם עבור איי-מסאג’, פייסטיים, ואפל איי די.
7. לא לאפשר החלפת נתונים סלולריים.
8. לכו להגדרות > סלולרי
9. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני:
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
כעת תכבו את חיבור ה- wifi שלכם ותתחילו להנות מהשירות של wifly
צוות WIFLY מאחל לכם טיסה מהנה :)
1. לכו להגדרות > סלולרי
2. בוחרים בהוסף תוכנית סלולרית
3. בוחרים בהזנת פרטים ידנית שבתחתית המסך
4. הזינו את הפרטים שקיבלתם מאיתנו – השאירו את קוד אישור ריק.
5. בוחרים ב-הוסף תוכנית סלולרית
6. בוחרים שם ל-קו שלכם: ניתן לבחור ב-משני > מומלץ לתת לקו שם בעצמכם > תווית מותאמת אישית והזינו את השם שבחרתם. לדוגמא: – קו WIFLY.
7. כקו ברירת מחדל בחרו בקו ראשי, וכך גם עבור איי-מסאג’, פייסטיים, ואפל איי די.
8. לא לאפשר החלפת נתונים סלולריים.
9. לכו להגדרות > סלולרי
10. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני:
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
כעת תכבו את חיבור ה- wifi שלכם ותתחילו להנות מהשירות של wifly
צוות WIFLY מאחל לכם טיסה מהנה :)
1. לכו להגדרות > חיבורים
2. בוחרים ב– מנהל כרטיס סים
3. בוחרים ב- הוסף חבילה סלולרית
4. בוחרים ב-סרוק קוד QR של ספק שירות
5. סורקים את קוד ה- QR שקיבלתם מאיתנו.
6. בוחרים – אישור
7. מפעילים את הeSIM
8. בוחרים את הeSIM שהוספתם
9. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני.
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
1. לכו להגדרות > חיבורים
2. בוחרים ב– מנהל כרטיס סים
3. בוחרים ב- הוסף חבילה סלולרית
4. בוחרים ב-סרוק קוד QR של ספק שירות
5. סורקים את קוד ה- QR שקיבלתם מאיתנו.
6. הזינו את הפרטים שקיבלתם מאיתנו ולחצו התחבר
7. לחצו – אישור
8. מפעילים את הeSIM
9. בוחרים את הeSIM שהוספתם
10. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני.
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
1. קודם כל, תצלמו צילום-מסך של קוד ה-QR
2. לכו להגדרות > חיבורים
3. בוחרים ב– מנהל כרטיס סים
4. בוחרים ב- הוסף חבילה סלולרית
5. בוחרים ב-סרוק קוד QR של ספק שירות
6. לחצו על האייקון של התמונה
7. בחרו את צילום המסך של קוד ה-QR, ומקמו אותו בדיוק על הקוד ה-QR ולחצו סיום
8. לחצו – אישור
9. מפעילים את הeSIM
10. בוחרים את הeSIM שהוספתם
11. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני.
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)