לאן לטוס בחורף? יעדים מומלצים
כשהחורף מתגנב והרוחות הקרירות מתחילות לנשוב אני מוצא את עצמי כמהה להפוגה מהקור והגשמים. עכשיו, שלא תבינו אותי לא נכון, החורף הישראלי הוא לא בדיוק
טיול באירופה זה חלום עבור מטיילים ישראליים רבים – ויש המון מה לראות שם. עם ההיסטוריה העשירה שלה, התרבויות המגוונות, הנופים המדהימים – אירופה מציעה שפע של חוויות. בין אם אתם מתעניינים באמנות, היסטוריה, אוכל, או פשוט בא לכם לספוג את האווירה התוססת של ערים אירופאיות, כל אחד יוכל למצוא משהו שמתאים לו באירופה – אבל לא לכולם יש מספיק מזל כדי להישאר באירופה בצורה רצופה יותר מזמן מסוים וכאן נכנסת ויזת שנגן. אם אתם מתכננים להיות באירופה יותר מ-3 חודשים – כדאי לכם לקרוא את המדריך הזה.
נתחיל מסיפור קצר, אי שם בקיץ 1985 – בנהר מוזל שבבלוקסמבורג שטו 5 אנשים חשובים מחמש מדינות באירופה, אלה חתמו על הסכם חדש שלמעשה מבטל את ביקורת הגבולות בין המדינות שלהם. המטרה של ההסכם הייתה ליצור מעבר שהוא פתוח וחופשי עבור תושבי אותן 5 מדינות – גרמניה, צרפת, לוקסמבורג, בלגיה והולנד. ההסכם הזה נקרא על שם העיירה בלוקסמבורג שהוא נחתם – אמנת שנגן.
אמנת שנגן תייחסת לכל המדינות שחתמו כמדינה אחת – והן דורשות רק דבר אחד כדי לנוע בה בלי מגבלות – ויזת שנגן.
למרות שההסכם התחיל רק מ-5 מדינות, מאז הצטרפו לאמנת שנגן בסך הכול 30 מדינות אירופאיות – רובן מיישמות אותו וחלקן בדרך לשם.
למעשה, הסכם שנגן קדם לאיחוד האירופי בכמה שנים – וכיום, אמנה זה היא חלק מסמכויות האיחוד, ויש בה כמה מדינות שאפילו לא נמצאות באיחוד כמו איסלנד, נורווגיה, שוויץ וליכטנשטיין.
המשמעות היא פשוטה, אם עד היום היינו רגילים להיכנס לאירופה עם ויזת תייר פשוטה – משנת 2023 אמנת שנגן מחייבת אותנו לקבל אישור מיוחד כדי לבקר. האישור יעלה כ-8 דולר, והוא מונפק באינטרנט בתהליך קצר שלוקח כמה דקות. ילדים מתחת לגיל 18 אינם צריכים אישור.
אישור זה נקרא ETIAS (European Travel Information and Authorisation System), ותוקפו הוא 90 יום מתוך כל חצי שנה קלנדרית – הויזה היא למטרות שאינן לימודים, מגורים או עבודה. בקיצור, ויזת תיירות או נסיעות עסקיות וכו’.
עם אישור ETIAS לא צריך להוציא ויזת שנגן.
כמו שרשמנו, אמנת שנגן נוצרה כדי להסדיר את כלל הנושא התנועה והגבולות בין המדינות שנמצאות בהסכם. מטרת האמנה היא גם לשמור ולאבטח את הגבולות של המדינות כדי למנוע הגירה לא חוקית.
לעומת זאת -דרכון אירופאי מעניק המון זכויות וחובות מבחינה מדינית, חברתית כלכלית וכו’ – חוץ מזה, שאל תשכחו שלא כל המדינות באיחוד חתומות על אמנת שנגן – כך שהאיחוד ואזור שנגן לא בדיוק חופפים זה לזה.
בעל דרכון אירופי ממדינה שלא נמצאת בהסכם שנגן – לא יצטרך לוויזת שנגן כדי לנוע בחופשיות.
לעומת זאת, אם אתם בעלי דרכון אנדורי לדוגמה, אולי יש לכם דרכון אירופי אבל המדינה לא חברה בהסכם שנגן ולכן תצטרכו להוציא אישור ETIAS
כ-95% מהמבקשים אישור ETIAS יקבלו את האישור המיוחל בהנחה שמילאו את כל הפרטים בצורה תקינה ועברו את הבדיקה.
אשרת שנגן היא ויזת שהייה קצרה באירופה המאפשרת למחזיק בה לטייל בכל אזור שנגן. ויזה מסוג זה ניתנת על ידי אחת ממדינות שנגן ומאפשרת לבקר בכל אחת ממדינות שנגן למשך עד 90 ימים בסך הכל תוך 180 יום.
יש 27 מדינות באזור שנגן. מדינות אלו הסכימו לבטל את כל הגבולות הפנימיים ולנהל מדיניות ויזה משותפת, אם כי ייתכנו הבדלים קלים ביחס לנהלים ולתיעוד הנדרש.
כל אזרח של כל מדינה שאינה חלק מאזור שנגן זקוק לאשרת שנגן על מנת להיכנס לכל אחת מהמדינות החברות.
הנה גם רשימה של מדינות שאינן חלק מהסכם:
מהם סוגי אשרות שנגן?
אתם יכוילם קלבל ויזת שנגן אם אתם נוסעים לאירופה למטרה הבאה:
בהתאם למספר הכניסות ומספר המדינות שבהן תוכלו לבקר – תקבלו אשרת שנגן אחידה או טריטוריאלית מוגבלת.
ויזת שנגן אחידה (USV)
אשרת שנגן אחידה (USV) מאפשרת למחזיק בה לנסוע ולשהות באזור שנגן עד 90 ימים בכל תקופה של שישה חודשים. ישנם שלושה סוגים של אשרות שנגן אחידות:
אשרת כניסה יחידה- עם אשרת כניסה יחידה, תוכלו להיכנס למדינת שנגן פעם אחת בלבד ולהישאר עד תום תוקף הויזה. אם אתם עוזבים לפני סיום תקף הויזה – אתם לא תוכלו להיכנס שוב למדינה מכיוון שהוויזה נחשבת לפגה ברגע שאתם עוזבים.
אשרת כניסה כפולה – עם אשרת כניסה כפולה, אתם יכולים להיכנס למדינת שנגן פעמיים תוך זמן תוקף הויזה. אם אתם נכניסם למדינה פעמיים ובפעם השנייה שאתם עוזבים לפני תום התפוגה, אינכם רשאים להיכנס שוב למדינה שאתם עוזבים את המדינה בפעם השניה. אשרת כניסה מרובה – אשרת כניסה מרובה מאפשרת לכם להיכנס ולצאת מאזור שנגן כמה פעמים שתרצו כל עוד הויזה שלכם בתוקף.
אשרות תוקף טריטוריאליות מוגבלות (LTV)
אשרת התוקף הטריטוריאלי מוגבל (LTV) מאפשרת למחזיק בה לטייל רק במדינה החברות בשנגן שהנפיקה את הויזה. כלומר אם ספרד הנפיקה לכם את הויזה, אז תוכלו להחשאר רק בספרד. אתם לא שראים לעבור ממדינה למדינה אחרת עם אשרת LTV. ויזה זו ניתנת רק בגלל התחייבויות בינלאומיות או מסיבות הומניטריות באופן כללי.
כדי לקבל ויזת שנגן, עליכם לעבור את השלבים הפשוטים הבאים:
מועמדים המשתייכים לאחת מהקטגוריות שלהלן זכאים להליך ויזה מזורז ללא תשלום:
בכניסה לאזור שנגן, בנוסף לדרכון עם מדבקת הויזה, תצטרכו להציג מסמכים נוספים בכניסה. המסמכים הנוספים כוללים את הדברים הבאים:
אשרת שנגן מאפשרת לכם לשהות בתוך כל שטח שנגן למשך 90 יום תוך 6 חודשים. משמעות הדבר היא כי משך השהייה הכולל הוא לכל היותר 90 ימים בכל תקופה של 180 ימים. משך תוקף הויזה שלכם יהיה מצוין על מדבקת הויזה עצמה תחת הסעיף שכותרתו “משך הביקור”.
לעיתים, הרשויות מוציאות לכם ויזה לפרק הזמן שאתם צריכים ולעיתים לתקופה ארוכה יותר או קצרה יותר, בהתאם לאופן שבו הן רואות. השגרירות לא רק קובעת את מספר הימים שתוכלו לשהות בשנגן אלא גם את התאריך המוקדם ביותר שתוכלו להיכנס אליו ואת התאריך האחרון שבו תוכלו לצאת, מה שלפעמים מבלבל עבור אנשים רבים.
אם ברצונכם לשהות יותר מ-90 יום באזור שנגן, בדרך כלל תצטרכו להגיש בקשה לאשרת שהייה ארוכה או אישור שהייה ממדינת שנגן הספציפית שבה אתם מתכוונים לשהות. האשרה הלאומית האירופית ניתנת לאנשים המגיעים לאחת מהמדינות החברות בשנגן לשהייה של יותר מ-90 יום, כמו עבודה או לימודים.
על מנת להיות זכאים להגיש בקשה וויזה D לאירופה, עליך להיות באחת מהקטגוריות הבאות:
לא, אתם לא יכולים להמיר ויזת כניסה מרובה C לויזה לאומית מסוג D. אשרות שנגן מיועדות במיוחד לשהייה לטווח קצר ולנסיעות בתוך אזור שנגן. הם אינם מעניקים את הזכות לחיות או לעבוד במדינה מסוימת; אשרות שהייה ארוכה (סוג D).
אם תרצו לקבל ויזת D, תצטרכו להגיש בקשה מישראל.
ניתן להאריך ויזת שנגן רק בנסיבות חריגות. לכן, על מנת להאריך את הויזה שלכם, חייבת להיות לך סיבה חזקה מאוד מאחוריה, כגון:
לא טסים לאירופה בלי סים דיגיטלי לחו”ל של חברת Wifly!
בניגוד ל-ETIAS, ויזת שנגן שנחשבת להרבה יותר מורכבת להשגה וכן היא בנויה באופן יחסית מיושן.
כאמור גם ויזת שנגן קיימת בכמה אופנים – כאלה שמיועדות לביקורי עסקים, ביקור משפחה וחברים או השתתפות באירועים. גם תהליך הגשת הויזה הוא מסובך וצריך לדעת את המסלול המדויק של איזה מדינות תהיו בהם.
ה-ETIAS צפוי לשנות את כל זה שכן כל אזרח, גם מי שלא היה צריך עד עכשיו ויזה, יהיה צריך למלא טופס מקוון ולהגיש בקשה לאישור. הטופס יועבר בתוך מאגרי מידע כולל אלו של האינטרפול, ולאחר האישור שלו יהיה מחחובר לדרכון ויהיה בתוקף ל-3 שנים.
הסבר קצר על השוני בין האיחוד האירופי לבין שנגן
הרבה אנשים נוטים להתבלבל בין האיחוד האירופי לבין אזור שנגן, אבל זה לא אותו דבר, כמו שאישור ETIAS הוא שונה מויזת שנגן.
יש בסך הכול חמש מדינות שהן חברות באיחוד האירופי אבל לא חברות בשנגן, זה כולל את אירלנד, קפריסין, קרואטיה, רומניה ובולגריה. מלבד זאת, יש מדינות שהן כן חלק מברית שנגן אך לא חלק מהאיחוד האירופאי. מסובך? אל תדאגו בשביל זה אנחנו כאן.
מרגע שה-ETIAS ייכנס לתוקף – כל מי שירצה להיכנס לאזור שנגן – כולל מדינות שלא נמצאות באיחוד, יצטרך לבקש אישור.
ה- ETIAS זה למעשה מערך בדיקה וסינון של מבקרים שהמטרה שלו למנוע הגירה לא חוקית וטרור. הוא ייכנס לתוקף בשנת 2023. מדובר במנגנון פשוט שיעבוד בצורה מקוונת – אתם רק תצטרכו למלא את האישור ואת הפרטים על הנסיעה ולשלם אגרה.
אם טסים לאירופה בקרוב אולי גם המדריכים הבאים יעיינו אותכם:
כשהחורף מתגנב והרוחות הקרירות מתחילות לנשוב אני מוצא את עצמי כמהה להפוגה מהקור והגשמים. עכשיו, שלא תבינו אותי לא נכון, החורף הישראלי הוא לא בדיוק
כריסמס עוד שניה מגיע! בשבילנו זה אומר חנוכה, אבל בשביל רוב העולם זה מסמל נורות צבעוניות שכבר מקשטות עצי, שלג שצפוי לרדת בכל מקום ברבות
ברוכים הבאים לקורפו, הידוע גם בשם קרקירה – אי קסום המציע שילוב מושלם של היסטוריה, תרבות ויופי מדהים. מהחופים הציוריים ומי הטורקיז ועד לכפרים הקסומים
במידה והמכשיר שלכם נמצא ברשימה תוכלו להנות מחבילות הesim שלנו רשימת מכשירים
באייפון: נכנסים להגדרות ולוחצים > “סלולרי”
בוחרים בתוכנית הסלולרית הפעילה
לוחצים > “בחירת רשת”
מכבים את הכפתור האוטומטי ובוחרים את הרשת הרצויה
עדיין לא הסתדרתם?
התמיכה שלנו עומדת לרשותכם בכל שעה בווצאפ במספר 050-6811168
1. לכו להגדרות > סלולרי
2. בוחרים בהוסף תוכנית סלולרית
3. סורקים את קוד ה-QR שקיבלתם מאיתנו
4. בוחרים ב-הוסף תוכנית סלולרית
5. בוחרים שם ל-קו שלכם: ניתן לבחור ב-משני > מומלץ לתת לקו שם בעצמכם > תווית מותאמת אישית והזינו את השם שבחרתם. לדוגמא: – קו WIFLY.
6. כקו ברירת מחדל בחרו בקו ראשי, וכך גם עבור איי-מסאג’, פייסטיים, ואפל איי די.
7. לא לאפשר החלפת נתונים סלולריים.
8. לכו להגדרות > סלולרי
9. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני:
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
כעת תכבו את חיבור ה- wifi שלכם ותתחילו להנות מהשירות של wifly
צוות WIFLY מאחל לכם טיסה מהנה :)
1. לכו להגדרות > סלולרי
2. בוחרים בהוסף תוכנית סלולרית
3. בוחרים בהזנת פרטים ידנית שבתחתית המסך
4. הזינו את הפרטים שקיבלתם מאיתנו – השאירו את קוד אישור ריק.
5. בוחרים ב-הוסף תוכנית סלולרית
6. בוחרים שם ל-קו שלכם: ניתן לבחור ב-משני > מומלץ לתת לקו שם בעצמכם > תווית מותאמת אישית והזינו את השם שבחרתם. לדוגמא: – קו WIFLY.
7. כקו ברירת מחדל בחרו בקו ראשי, וכך גם עבור איי-מסאג’, פייסטיים, ואפל איי די.
8. לא לאפשר החלפת נתונים סלולריים.
9. לכו להגדרות > סלולרי
10. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני:
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
כעת תכבו את חיבור ה- wifi שלכם ותתחילו להנות מהשירות של wifly
צוות WIFLY מאחל לכם טיסה מהנה :)
1. לכו להגדרות > חיבורים
2. בוחרים ב– מנהל כרטיס סים
3. בוחרים ב- הוסף חבילה סלולרית
4. בוחרים ב-סרוק קוד QR של ספק שירות
5. סורקים את קוד ה- QR שקיבלתם מאיתנו.
6. בוחרים – אישור
7. מפעילים את הeSIM
8. בוחרים את הeSIM שהוספתם
9. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני.
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
1. לכו להגדרות > חיבורים
2. בוחרים ב– מנהל כרטיס סים
3. בוחרים ב- הוסף חבילה סלולרית
4. בוחרים ב-סרוק קוד QR של ספק שירות
5. סורקים את קוד ה- QR שקיבלתם מאיתנו.
6. הזינו את הפרטים שקיבלתם מאיתנו ולחצו התחבר
7. לחצו – אישור
8. מפעילים את הeSIM
9. בוחרים את הeSIM שהוספתם
10. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני.
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
1. קודם כל, תצלמו צילום-מסך של קוד ה-QR
2. לכו להגדרות > חיבורים
3. בוחרים ב– מנהל כרטיס סים
4. בוחרים ב- הוסף חבילה סלולרית
5. בוחרים ב-סרוק קוד QR של ספק שירות
6. לחצו על האייקון של התמונה
7. בחרו את צילום המסך של קוד ה-QR, ומקמו אותו בדיוק על הקוד ה-QR ולחצו סיום
8. לחצו – אישור
9. מפעילים את הeSIM
10. בוחרים את הeSIM שהוספתם
11. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני.
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)