בשנתיים האחרונות עברתי טרנספורמציה בכל מה שקשור ליכולת שלי לגלוש בפלאפון (כמעט) בכל מקום בעולם. אני מגדי את עצמי כטייל די רציני – אני מדריך טיולים במדינות שונות ולא תמיד הייתי פותח את האפשרות לגלישה בכל מקום.
זה התחיל מזה שממש פעם, לפני הרבה שנים בכלל לא הייתי מחובר לאינטרנט, אפילו לא עם כרטיס סים מקומי. הייתי נעזר בוויפיי של כל מיני מקומות רנדומליים בדרך. אבל מאז התבגרתי וגם קצת התברגנתי, אני כבר לא רודף אחרי בתי קפה בניסיון קלוש למצוא פס של קליטה. לפעמים הייתי קונה סים מקומי ונזער במה שרוב האנשים אולי שכחו, טוקמן כדי להטעין אותו. אבל אחרי כמה פעמים שנתקעתי, כי שכחתי להטעין את חבילת הגלישה שלי, גם מזה קצת עייפתי. איך אומרים עם הגיל בא הרצון לחווית נוחות מלאה. היום אני סוגר את חבילות הגלישה שלי כבר מהארץ, אני לא משאיר מקום לטעויות. זה נוח יותר ומספק לי את הבטחון שאני צריך, בכל מקום.
בפעם האחרונה שרציתי לרכוש חבילת גלישה לחו”ל, ראיתי שמחירי החבילות הרקיעו שחקים ובחלק מהחברות הם הגיעו למאות שקלים לחבילות די סטנדרטיות. התלבטתי מה לעשות, ידעתי שאני יכול לחכות לרגע האחרון ולרכוש חבילת גלישה בשדה התעופה, שם הם מציעים חבילות מפתות בחירים שלא מציגים במקומות אחרים.
אחת האלטרנטיבות לרכישת סים מקומי הופיעה בצורת e-sim, המספקת אופציות זולות למדי, אם לא הכי זולות. הסים הזה לא יכריח אתכם להתחייב בחתונה קתולית, ולהחליף סים כמו שרוב החברות מציעות. פשוט מזינים קוד לפלאפון ואפשר להישאר עם הסים המוכר והאהוב שלכם.
אבל כמו שאמרתי, אני רוצה חווית נוחות ואם אפשר שתהיה עם כמה שפחות מאמץ, טרטורים והכי חשוב, שתעבוד טוב ולא תעלה ים של כסף. כן אני מגיע עם דרישות.
אז כיאה לאיש השטח שאני, ירדתי לבטן האדמה בחיפוש אחר החבילות הכי משתלמות, עשיתי השוואה, בדקתי את האיכות ועכשיו הגיע הזמן לשתף את המסקנות, כדי שכולם יוכלו לגלוש ולהנות.
הכנתי מדריך כיס, טוב הוא קצת יותר גדול מכיס, אבל הוא יספק לכם את כל מה שאתם צריכים לדעת על חבילות גלישה לחו”ל – השוואות מחירים והמלצות וגם, מה הכי כדאי לבדוק!
חברים יש לי חדשות נהדרות, הרבה פעמים הדברים הם לא בדיוק מה שמספרים לנו. שינסתי מותניים, או יותר נכון את האוזניים והעיניים שלי – ויצאתי במסע של טלפונים וחיפוש ברחבי האינטרנט אחר חבילות גלישה לחו”ל שיספקו לי את מה שאני צריך מבחינה סלולארית ושלא יעלו יותר ממאה שקל, ואם להיות יותר נועז, שיעלו בסביבות ה60 שקלים, או בקיצור, אני רוצה לשלם כמה שפחות.
רוב החברות ששוחחתי איתן והציעו לי חבילות במחירים מנופחים של 200 שקלים ואפילו יותר, ניסו לשכנע אותי שאני לא אמצא מחיר זול יותר מזה, שכדאי לי לסגור עכשיו כי אולי לא מצא דיל כזה טוב. מזל, שאחד הדברים שהחיים לימדו אותי, זה שאם משהו צריך להגיע אלי הוא יגיע עד אלי ואין לי ממה לחשוש.
יש לי מסקנה קטנה שתעשה לכם קצת ספוילר לסיפור המותח הזה והיא: חבילות גלישה לחו”ל שעולות פחות ממאה שקל נמצאות בסכנת הכחדה חמורה. אבל הן עדיין קיימות אם תחפשו טוב טוב. פעם אמרו לי שזה שאני עקשן מדי וזאת לא תכונה טובה, בואו נאמר שהיום אני אוכל את פירות העקשנות שלי.
איך מוצאים חבילות גלישה לחו”ל במציאות שבה כל חברות הגלישה רק מתחילות ב- 180 שקל? מתעקשים, או מתפשרים. שתי האופציות לא רעות בכלל.
אם אתם רוצים להתפשר, אתם תמיד יכולים לבחור בחבילה בסיסית שתספק לכם חצי ג’יגה ותשלמו עליה בין 70 ל- 80 שקלים. וזה אומר שתצטרכו להיות ממש חסכוניים, אני לא מכיר הרבה אנשים חסכוניים באינטרנט, אבל אם אתם מהסוג הזה אתם יכולים, הרימו יד. אתם יכולים לחכות לרגע האחרון (לפעמים יש ברגע הזה אחלה מציאות) ולבחון אילו הצעות תוכלו לסגור שם שלא מספרים לכם בטלפון.
לפני שנתחיל, חשוב לי לציין, אל תוותרו על האותיות הקטנות. הרבה חבילות משתלמות יהיו רלוונטיות רק אם אתם לקוחות החברה, או רוצים להיות. בואו נתחיל.
החברה החמה הזאת תאפשר לכם לרכוש חבילת גלישה המצוידת בחמש ג’יגה לחודש ימים, 30 ליתר דיוק. רוצים לעשות שיחת טלפון או לשלוח אסמס? תכינו 99 אגורות לדקה.
כל הטוב הזה מוצע במחיר של 189 שקלים. והאותיות הקטנות אומרות: רק בקנייה מקוונת. ואם תרצו להתפנק על שירות מנציג תאלצו לשלם 199 שקלים.
רוצים משהו קצת יותר משתלם? תצטרכו לשלם קצת יותר. חבילת גלישה שכוללת 50 ג’יגה לחודש ימים, במחיר של 199 שקלים ברכישה מקוונת, ו209 שקלים ברכישה מול נציג. לא זול, אבל בהחלט הרבה יותר שווה מהחבילה הקודמת. במיוחד אם אתם מטיבי גלישה, ומי מאיתנו לא?
רגע, זה לא הסוף! יש חבילה נוספת מבית החברה החמה. אתם יכולים לרכוש חבילת גלישה של 15 ג’יגה במחיר של 219 שקל או 30 ג’יגה במחיר של 259 שקל. אם אתם שואלים מה כל כך מיוחד, אז תקבלו גישה חינמית לגלישה בכל מיני אפליקציות שוות כמו, אינסטגרם, ווצאפ, פייסבוק וייז ועוד כל מיני דברים שאולי תרצו בטיול.
יש קצת תקווה באופק שנראה יקר למדי: אם תרכשו חבליה שכוללת יותר מ- 15 ג’יגה תוכלו לצרף חבר או קרוב משפחה בחמישים שקלים עבור חמישה ג’יגה. אבל המהלך הזה יצריך ממכם לשלם באותו כרטיס או אמצעי תשלום.
מסקנה: על נוחות משלמים, וכנראה שדי הרבה. אבל, אם אתם טסים ביחד עם חברים איחוד חשבונות יכול לעזור לכם להוזיל עלויות, במקרה שתטוסו לחודש. אבל אם תשאלו אותי, אנחנו עדיין לא שם.
האחות הקטנה של חברת פרטנר פרסמה מגוון חבילות תחת הכותרת, מבצע :
מסקנה: יקר ולא בצורה שמצדיקה את המחיר.
אם תבחרו לגלוש בחו”ל דרך פלאפון, תוכלו לקבל חבילה הוליסטית שזה אומר, 5 ג’יגה נפח גלישה ל- 14 ימים במחיר של 199 שקלים ברכישה מקוונת, או 219 שקלים ברכישה מול נציג שירות אנושי. זה לא הסוף, תוכלו להתקשר 100 דקות שיחה מעבר לים, וגם, 100 סמסים. בתום חבילת הגלישה, שיחות וסמסים יעלו לכם 1.90 לדקת שיחה או הודעה לישראל ו- 4.9 שקלים לדקת שיחה מעבר לים. מעבר לזה, אם מיציתם את החבילה אתם יכולים לצפות לחסימה.
אם אתם ממטיבי הגלישה, אולי כדאי שתשקלו לרכוש חבילה שנקראת, מושלמת הכי נמכרת, היא עולה 249, שקלים, כמובן אם תרכשו את זה בצורה מקוונת. אחרת, תצטרכו להיפרד מ- 269 שקלים, אם תבחרו להשלים את הרכישה אצל נציג שירות. מה החבילה מציעה לכם? 15 ג’יגה לגלישה בכל הפלטפורמות המבוקשות – וואצאפ, פייסבוק גוגל מאפס ועוד – תוכלו לשוחח ב- 300 דקות שוחה מעבר לים ו- 300 סמסים.
מסקנה: חבילות במחירים יקרים חמדי ולא מותאמות לצרכים של רוב האנשים.
סלקום היא בהחלט חברה מיוחדת, אם תרצו לרכוש חבילת גלישה – המחיר הכי נמוך יאפשר לכם לגלוש, ללא שיחות או סמסים. התענוג הלא מאוד מענג הזה יעלה לכם 149 שקלים למשך זמן של 14 יום.
אם תחפשו חבילה קצת יותר משתלמת, אם אפשר לקרוא לזה ככה – “חבילת הקיץ” מספקת לכם נפח גלישה של 10 ג’יגה וגלישה חינמית בכל הפלטפורמות הפופולריות ביותר כמו, וואצאפ, פייסבוק אינסטגרם וכל מה שחשוב. זמן הגלישה מתפרש על פני 30 ימים. החבילה הזאת תעלה לכם 199 שקלים אם אתם רוכשים עצמאיים ברשת אוו 219 שקלים מול נציג שירות.
אם אתם מיטיבי גלישה ולא יכולים רגע בלי הפלאפון, אתם יכולים לרכוש חבילת גלישה רחבה במיוחד שכוללת 50 ג’יגה שיתפרשו על פני 30 ימים. החבילה הרצינית הזאת הולכת לעלות לכם לא פחות מ- 269 שקלים במידה ורכשתם לבד ברשת, או 289 שקלים אתם תבחרו לרכוש דרך נציג שירות אנושי. אם אתם מטיילים עם המשפחה אולי תשמחו לשמוע שתוכלו לצרף חבילה נוספת של 5 ג’יגה במחיר משתלם של 49 שקלים.
מסקנה: חבילות הגלישה של סלקום הם הרבה יותר משתלמות מרוב החברות, למרות שהם מגבילים את הגלישה ל-14 ימים בלבד. אבל אתם עדיין יכולים למצוא חבילות גלישה רחבות יותר אם אתם מוכנים להתפשר על המחיר.
אחרי שבדקתי כמעט את כל החברות. כמעט התייאשתי, ואז ישועת המטיילים הגיעה בדמות Wifly
המציעה מגוון חבילות במחירים משתלמים.
מסקנה: חבילות הגלישה הנתמכות בטכנולוגיית e-sim מוכיחות שאפשר גם אחרת. המחירים הכי משתלמים שפגשתי עד כה בפער גדול מהשאר.
אחרי שהתעמקתי בחבילות גלישה מכל הסוגים והגדלים, הבנתי כמה דברים, הראשון זה שאיזה יופי שאפשר לסגור חבילות גלישה לחו”ל מפנקות כבר מהארץ ובמחירים נוחים. פעם יכולנו רק לחלום על זה והיום החלום הפך למציאות חיה וגולשת.
מתכננים את הטיול הבא שלכם? זה הזמן להצטייד בחבילת גלישה שתלך איתכם לאורך כל הדרך!
ב- Wifly תמצאו חבילות משודרגות במחירים ידידותיים למטיילים!
במידה והמכשיר שלכם נמצא ברשימה תוכלו להנות מחבילות הesim שלנו רשימת מכשירים
באייפון: נכנסים להגדרות ולוחצים > “סלולרי”
בוחרים בתוכנית הסלולרית הפעילה
לוחצים > “בחירת רשת”
מכבים את הכפתור האוטומטי ובוחרים את הרשת הרצויה
עדיין לא הסתדרתם?
התמיכה שלנו עומדת לרשותכם בכל שעה בווצאפ במספר 050-6811168
1. לכו להגדרות > סלולרי
2. בוחרים בהוסף תוכנית סלולרית
3. סורקים את קוד ה-QR שקיבלתם מאיתנו
4. בוחרים ב-הוסף תוכנית סלולרית
5. בוחרים שם ל-קו שלכם: ניתן לבחור ב-משני > מומלץ לתת לקו שם בעצמכם > תווית מותאמת אישית והזינו את השם שבחרתם. לדוגמא: – קו WIFLY.
6. כקו ברירת מחדל בחרו בקו ראשי, וכך גם עבור איי-מסאג’, פייסטיים, ואפל איי די.
7. לא לאפשר החלפת נתונים סלולריים.
8. לכו להגדרות > סלולרי
9. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני:
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
כעת תכבו את חיבור ה- wifi שלכם ותתחילו להנות מהשירות של wifly
צוות WIFLY מאחל לכם טיסה מהנה :)
1. לכו להגדרות > סלולרי
2. בוחרים בהוסף תוכנית סלולרית
3. בוחרים בהזנת פרטים ידנית שבתחתית המסך
4. הזינו את הפרטים שקיבלתם מאיתנו – השאירו את קוד אישור ריק.
5. בוחרים ב-הוסף תוכנית סלולרית
6. בוחרים שם ל-קו שלכם: ניתן לבחור ב-משני > מומלץ לתת לקו שם בעצמכם > תווית מותאמת אישית והזינו את השם שבחרתם. לדוגמא: – קו WIFLY.
7. כקו ברירת מחדל בחרו בקו ראשי, וכך גם עבור איי-מסאג’, פייסטיים, ואפל איי די.
8. לא לאפשר החלפת נתונים סלולריים.
9. לכו להגדרות > סלולרי
10. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני:
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
כעת תכבו את חיבור ה- wifi שלכם ותתחילו להנות מהשירות של wifly
צוות WIFLY מאחל לכם טיסה מהנה :)
1. לכו להגדרות > חיבורים
2. בוחרים ב– מנהל כרטיס סים
3. בוחרים ב- הוסף חבילה סלולרית
4. בוחרים ב-סרוק קוד QR של ספק שירות
5. סורקים את קוד ה- QR שקיבלתם מאיתנו.
6. בוחרים – אישור
7. מפעילים את הeSIM
8. בוחרים את הeSIM שהוספתם
9. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני.
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
1. לכו להגדרות > חיבורים
2. בוחרים ב– מנהל כרטיס סים
3. בוחרים ב- הוסף חבילה סלולרית
4. בוחרים ב-סרוק קוד QR של ספק שירות
5. סורקים את קוד ה- QR שקיבלתם מאיתנו.
6. הזינו את הפרטים שקיבלתם מאיתנו ולחצו התחבר
7. לחצו – אישור
8. מפעילים את הeSIM
9. בוחרים את הeSIM שהוספתם
10. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני.
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
1. קודם כל, תצלמו צילום-מסך של קוד ה-QR
2. לכו להגדרות > חיבורים
3. בוחרים ב– מנהל כרטיס סים
4. בוחרים ב- הוסף חבילה סלולרית
5. בוחרים ב-סרוק קוד QR של ספק שירות
6. לחצו על האייקון של התמונה
7. בחרו את צילום המסך של קוד ה-QR, ומקמו אותו בדיוק על הקוד ה-QR ולחצו סיום
8. לחצו – אישור
9. מפעילים את הeSIM
10. בוחרים את הeSIM שהוספתם
11. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני.
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)