לאן לטוס בחורף? יעדים מומלצים
כשהחורף מתגנב והרוחות הקרירות מתחילות לנשוב אני מוצא את עצמי כמהה להפוגה מהקור והגשמים. עכשיו, שלא תבינו אותי לא נכון, החורף הישראלי הוא לא בדיוק
כולנו מכירים את המשפט “יש סיכוי גבוה יותר למות בתאונת דרכים מאשר בתאונת מטוס”, אבל מי שסובל מחרדות טיסה, ממש לא מוצא נחמה במשפט הזה (עם זאת, ראוי לציין שזה נכון: יש לכם יותר סיכוי להיפגע מתאונה בדרך לשדה תעופה מאשר להיפגע בתאונת מטוס).
אנשים שמתמודדים עם פחד טיסה יכולים להודות ולהגיד שהם יודעים שטיסה היא צורה בטוחה של נסיעה וזה עשוי להיות הגיוני עבורם בצורה רציונלית. הבעיה היא שהדפוס חזק יותר, ואז החרדה יכולה לנצח. 1 מכל 4 אנשים סובלים מחרדת טיסה בצורה כזו אחרת – חלק באופן קל וחלק באופן חמור שאף גורם להם להימנע מטיסות. החרדה יכולה לנבוע מסיבות רבות, חלק פוחדים להיות בחלל סגור המון זמן, אחרים לא אוהבים דגבהים, אחרים חוששים מתאונות מטוס.
לא משנה מה הטריגר שלך, ריכזתי לכם כאן את כל הטיפים שיעזרו לכם להתמודד עם חרדת טיסה, מה לעשות, מה לא לעשות – אז בואו נתחיל!
להבין מה גורם לפחד שלכם מלכתחילה הוא צעד ראשון וחשוב לקראת התמודדות עם חרדת טיסה. היבטים שונים של טיסה יכולים לעורר פחדים שונים בהתאם לאדם – למשל, אדם אחד עלול לפחד מכיסי אוויר ולהרגיש עצבני במהלך המראה רגילה לחלוטין, בעוד שאדם אחר עלול לפחד שהאוויר “ייגמר”. בהתאם לטריגרים שמפעילים אותכם בטיסה, נסו להבין את מקור החרדה שלכם. לצורך העניין – יש אנשים שבסוף מגלים שהם מפחדים מאובדן שליטה, ובמקרה כזה, לא משנה איזה טיפול או סדנה תבצעו, החרדה לא תעלם עד שלא תמצאו את השורש שגורם לכך.
אתם לקראת נחיתה ואתם שומעים רעשים מוזרים שמלחיצים אותכם? בטוחים שכל צליל מהמנוע מכניס אותכם לפאניקה? אתם לא לבד. החדשות הטובות הן שיש דרכים להתגבר על זה. אני אעיד על עצמי, שמה שעזר לי להתגבר על חרדת הטיסה זה להקשיב ביוטיוב להדרכות על מה כל צליל אומר – אני ממליץ על הסרטון הזה לדוגמה, אבל כמוהו יש עוד. פתאום מגלים שהכול נורמלי, גם התחושה הזו בהמראה שהמנוע פתאום נהיה שקט ולא עובד – יש הסבר להכול. זה גם עוזר להבין עד כמה אמצעי בטיחות מחמירים יש במטוסים. אם תקראו או תראו סרטונים שמסבירים בצורה ידידותית את עולם התעופה, זה יוכל גם להסביר לכם המון דברים ועובדות מרגיעות, לדוגמה, מטוס חייב להיות מסוגל לתמוך פי אחד וחצי מהעומס המקסימלי שהוא אי פעם היה נושא ולעבור תנאי קיצון סביבתיים כדי שיאשרו לו להיות בשמים.
החרדה שלנו ניזונה מ’מה אם?’ או במילים אחרות – מחשבות קטסטרופליות. ברגע שתהיו בעלי ידע, מחשבות ה’מה אם’ שלכם יוגבלו על ידי העובדות ואתם תרגישו רגועים יותר במהלך הטיסה.
מתוכננת נסיעה בקרוב? בואו לקרוא את המדריך שלנו איך למצוא טיסות זולות
אחד הדברים הבודדים שיש לנוסעים בהם שליטה בטיסה הוא בחירת מושב, ואם לא נוח לכם באוויר, שווה להשקיע קצת יותר בבחירה הזו. לאחר שהבנתם ממה בדיוק אתם מפחדים כשזה מגיע לטיסה, השתמשו בבחירת המושב כדי לעזור לעצמכם להימנע מטריגרים שונים. אם אתם מפחדים מגבהים, התרחקו מהחלונות. אבל אם אתה צריכים לדעת מה קורה בחוץ כל הזמן, אז בחרו במושב ליד החלון. מושבי מעבר יכולים להיות מועילים למי שמרגיש קלסטרופובי או חסר מנוחה וצריך להסתובב – שדרוג לעסקים או למחלקה ראשונה יכול גם לעזור בעיקר ברמת הנוחות.
אם הפחד שלך באמת משתק, כנראה שעדיף לפנות לעזרה מקצועית. אנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש יכולים לעזור לאנשים להתגבר על פחד מטיסות באמצעות טיפול קוגניטיבי התנהגותי ותהליך חשיפה הדרגתי. במקרים מסוימים – המטפל עשוי להמליץ לכם לקחת כדור הרגעה לפני הטיסה, ואין בכך שום בושה.
אני באמת מאמין שאנשים בדרך כלל לא מפחדים לטוס; הם מפחדים ממה שהם לא יודעים, או שהם מפחדים לאבד שליטה. מי שיכול לאפשר לעצמו – אני ממליץ להתנסות עם שיעור טיסה או “טייס ליום אחד” – זה אומנם נשמע מבעית, אבל בפועל אתם תהיו צמודים לטייס שיסביר לכם המון על עולם התעופה, על המטוס וכמובן – שאתם תזכו להטיס את המטוס בעצמכם וזה יאפשר לכם להבין המון דברים שאולי עכשיו מפחידים אותכם, אבל כשתדעו מה הסיבה/הגורם, מה מקדם הבטיחות וכו’ – זה ירגיע לכם את החרדה בצורה משמעותית.
אם אין לכם אפשרות כזו, אתם תמיד יכולים לדבר עם טייס אמיתי. אלון פרג לדוגמה, הוא טייס אל על והוא פיתח את אפליקציית SIMPLIFLY במיוחד לאנשים עם חרדת טיסה. האפליקציה עשירה בתכנים והסברים שונים שיעזרו לכל מתמודד עם חרדות טיסה ויש גם אפשרות להתכתב עם טייסים בלייב.
טיפ 👩🏻✈️ בימים שלפני הנסיעה, נסו להקל על עצמכם כמה שיותר מבחינת משימות ותארזו את המזוודה בלי לחץ. בואו לקרוא את המדריך שלנו איך לארוז מזוודה ביעילות
זה יכול לעזור לך להפחית את הפחד בכך שזה עוזר לכם ליצור תוכנית. דמיון מודרך יאפשר לכם לעבור בראש את השלבים החל מהיצאה מהבית, נסיעה לשדה התעופה, ההמתנה לטיסה, העליה מטוס, הטיסה עצמה וההגעה ליעד. אם אינכם מכירים את תהליך הטיסה, היעזרו בחבר או בן משפחה שנוסעים באופן קבוע – ייתכן שהם יוכלו להדריך אתכם לאורך השלבים.
הפוך את המיסטיות למערבולת.
מערבולת היא לא יותר מזרמי רוח מטושטשים שגורמים למטוסים לקפוץ קצת, בכלל לא כמו נסיעה בכביש משובש או שייט בים סוער. אבל ברצינות, אין צורך לדאוג: מטוסים תוכננו במיוחד כדי להתמודד ולמזער מערבולות.
“כשאתה מסתכל מהחלון שלך ורואה את הכנף מתנדנדת למעלה ולמטה כשהמטוס חווה מערבולות, אל תפחד שהמטוס עומד להתפרק”, אומר הטייס קורי פרנקה. “במקום זאת, היו אסיר תודה, כי הכנפיים המתכופפות הללו הן כמו בולמי זעזועים הפועלים כדי להחליק את הנסיעה המשובשת על כביש עפר”.
בנוסף, בימינו נעשה שימוש בטכנולוגיה כדי לחזות אזורים של טורבולנס, כך שהטייסים יוכלו להימנע מהם ולספק את הנסיעה החלקה ביותר האפשרית.
יש אנשים שיכולים ללכת לאיבוד בסרט או בפודקאסט טוב, מה שעלול להסיח את דעתם מהעובדה שהם טסים, אבל זה לא כל כך פשוט לכולם. נסו למצוא פעילות מעניינת שתרחיק את תשומת הלב שלכם מהחרדה. אז, למשל, אני שמאלי, וכאשר תתחיל סערה כלשהי, אני אוציא פיסת נייר ואשתמש ביד הנגדית שלי כדי לכתוב את השם שלי שוב ושוב. זה עוזר לשמור על המוח שלי חד וממוקד במה שיש מולי כדי להסיח את דעתי מהחרדה.
טכניקות קרקוע יכולות לעזור לאדם לצאת מהראש ולהתמקד בסביבתו. כאשר אדם מתקרקע, הוא נעשה מודע לחמשת החושים שלו בסביבה בה הוא ננצא. למשל, מה אני שומע מסביבי? תנו לי להרגיש את אצבעות הרגליים שלי בנעליים, את הידיים שלי על המכנסיים. מה אני מריח? טועם? רואה? כשאדם מתמקד רק בחושיו, זה עוזר להפחית את המחשבות הטורדניות וגורם להם להישאר נוכחים ברגע.
אני גם ממליץ להשתמש בטכניקות נשימה להפחתת חרדה. זה מאפשר לאדם למקסם את נשימתו במקום לאפשר לפחד ולדאגה להגביר את קצב הלב שלו ועלול לגרום להתקף פאניקה.
תמיכה ממישהו שמכיר אותכם יכולה לעזור במקרים של חרדה. נסו לטוס עם מישהו שמכיר את החרדה שלכם ויודע כיצד להתמודד איתה. תהיו כנים לגבי הפחדים שלכם ושתפו את מה שאתם חושבים שיכול לעזור לכם כשאתם מתחילים להרגיש בחרדה.
דיילות תמיד שם בשבילך. הם יבואו לבדוק אותכם ולראות מה שלומכם כדי לוודא שאתם מרגישים טוב במהלךל הטיסה. הדיילים מאומנים להתמודד עם התעלפויות, התקםי חרדה ורשימת אירועים בריאותיים שונים שעלולים להתרחש במטוס.
הם גם מומחי בטיחות אוויר: דיילות נדרשות על ידי חברות תעופה לבצע הכשרה אישית פעם בשנה כדי להבטיח שהן נשארות מעודכנות בנהלי חירום.
מומלץ להימנע מקפאין ואלכוהול, מכיוון שהם עלולים לגרום לכם להרגיש יותר מיובשים במהלך הטיסה, כמו גם להחמיר בעיות חרדה. אנשים שסובלים מחרדות טיסה צריכים להימנע ממשקאות אלכוהוליים – הרבה נוטים לחשוב שזה עוזר בפועל זה יכניס אותכם יותר לסטרס. במקום זאת, בחרו במים ובארוחה קלה לפני הטיסה, או קחו אתכם חטיף קל.
אם שום דבר לא עוזר או בהמלצת פסיכולוג/רופא קחו תרופות. לרוב רופאים רושמים תרופות נוגדות חרדה עם השפעה מהירה כמו קסנקס או קלונקס ועוד. אם אין לכם מרשם, נסו לקחת תרופות טבעיות כמו רסקיו או אפילו להשתמש בשמן אתרי לבנדר (טיפה 1 או 2) שיש לו תכונות מרגיעות. גם תה קמומיל יכול להרגיע.
טיפ 👩🏻✈️ כדי להקל על הנסיעה שלכם ולהפחית חרדה, חשוב שתישארו מחוברים כל רגע עם המשפחה והחברים מהרגע שאתם נוחתים! עשו זאת בקלות באמצעות סים דיגיטלי, רק לבחור, לסרוק ולהתחיל לגלוש!
אם אתם מפחדים מטיסות – דעו שאתם לא לבד, עם זאת, זה גם פתיר. באמצעות הטיפים האלה אני בטוח שתוכלו לטוס ביותר קלות בפעם הבאה, אז אני ממליץ לגזור ולשמור ולחשוף את עצמכם כמה שיותר לעולם התעופה, תראו סרטונים של טייסים שמסבירים על איך מטוסים עובדים, על הבטיחות וכל מה שעשוי להרגיע אותכם. מה לא לעשות? אל תראו או תקראו על תאונות תעופה שמלחיצות אותכם – מעבר לזה שמדובר באירועים בודדים, חשוב לזכור שהתקשורת נוטה להגזים וכאמור מדובר באירועים מאוד נדירים ומכל תאונה שאי פעם הייתה בוצעו תחקירים מקיפים על ידי אנשי מקצוע כדי לוודא שדבר כזה לא יקרה יותר. כמו שאמרנו – מטוסים הם דרך התעופה הבטוחה ביותר!
כשהחורף מתגנב והרוחות הקרירות מתחילות לנשוב אני מוצא את עצמי כמהה להפוגה מהקור והגשמים. עכשיו, שלא תבינו אותי לא נכון, החורף הישראלי הוא לא בדיוק
כריסמס עוד שניה מגיע! בשבילנו זה אומר חנוכה, אבל בשביל רוב העולם זה מסמל נורות צבעוניות שכבר מקשטות עצי, שלג שצפוי לרדת בכל מקום ברבות
ברוכים הבאים לקורפו, הידוע גם בשם קרקירה – אי קסום המציע שילוב מושלם של היסטוריה, תרבות ויופי מדהים. מהחופים הציוריים ומי הטורקיז ועד לכפרים הקסומים
במידה והמכשיר שלכם נמצא ברשימה תוכלו להנות מחבילות הesim שלנו רשימת מכשירים
באייפון: נכנסים להגדרות ולוחצים > “סלולרי”
בוחרים בתוכנית הסלולרית הפעילה
לוחצים > “בחירת רשת”
מכבים את הכפתור האוטומטי ובוחרים את הרשת הרצויה
עדיין לא הסתדרתם?
התמיכה שלנו עומדת לרשותכם בכל שעה בווצאפ במספר 050-6811168
1. לכו להגדרות > סלולרי
2. בוחרים בהוסף תוכנית סלולרית
3. סורקים את קוד ה-QR שקיבלתם מאיתנו
4. בוחרים ב-הוסף תוכנית סלולרית
5. בוחרים שם ל-קו שלכם: ניתן לבחור ב-משני > מומלץ לתת לקו שם בעצמכם > תווית מותאמת אישית והזינו את השם שבחרתם. לדוגמא: – קו WIFLY.
6. כקו ברירת מחדל בחרו בקו ראשי, וכך גם עבור איי-מסאג’, פייסטיים, ואפל איי די.
7. לא לאפשר החלפת נתונים סלולריים.
8. לכו להגדרות > סלולרי
9. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני:
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
כעת תכבו את חיבור ה- wifi שלכם ותתחילו להנות מהשירות של wifly
צוות WIFLY מאחל לכם טיסה מהנה :)
1. לכו להגדרות > סלולרי
2. בוחרים בהוסף תוכנית סלולרית
3. בוחרים בהזנת פרטים ידנית שבתחתית המסך
4. הזינו את הפרטים שקיבלתם מאיתנו – השאירו את קוד אישור ריק.
5. בוחרים ב-הוסף תוכנית סלולרית
6. בוחרים שם ל-קו שלכם: ניתן לבחור ב-משני > מומלץ לתת לקו שם בעצמכם > תווית מותאמת אישית והזינו את השם שבחרתם. לדוגמא: – קו WIFLY.
7. כקו ברירת מחדל בחרו בקו ראשי, וכך גם עבור איי-מסאג’, פייסטיים, ואפל איי די.
8. לא לאפשר החלפת נתונים סלולריים.
9. לכו להגדרות > סלולרי
10. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני:
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
כעת תכבו את חיבור ה- wifi שלכם ותתחילו להנות מהשירות של wifly
צוות WIFLY מאחל לכם טיסה מהנה :)
1. לכו להגדרות > חיבורים
2. בוחרים ב– מנהל כרטיס סים
3. בוחרים ב- הוסף חבילה סלולרית
4. בוחרים ב-סרוק קוד QR של ספק שירות
5. סורקים את קוד ה- QR שקיבלתם מאיתנו.
6. בוחרים – אישור
7. מפעילים את הeSIM
8. בוחרים את הeSIM שהוספתם
9. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני.
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
1. לכו להגדרות > חיבורים
2. בוחרים ב– מנהל כרטיס סים
3. בוחרים ב- הוסף חבילה סלולרית
4. בוחרים ב-סרוק קוד QR של ספק שירות
5. סורקים את קוד ה- QR שקיבלתם מאיתנו.
6. הזינו את הפרטים שקיבלתם מאיתנו ולחצו התחבר
7. לחצו – אישור
8. מפעילים את הeSIM
9. בוחרים את הeSIM שהוספתם
10. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני.
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
1. קודם כל, תצלמו צילום-מסך של קוד ה-QR
2. לכו להגדרות > חיבורים
3. בוחרים ב– מנהל כרטיס סים
4. בוחרים ב- הוסף חבילה סלולרית
5. בוחרים ב-סרוק קוד QR של ספק שירות
6. לחצו על האייקון של התמונה
7. בחרו את צילום המסך של קוד ה-QR, ומקמו אותו בדיוק על הקוד ה-QR ולחצו סיום
8. לחצו – אישור
9. מפעילים את הeSIM
10. בוחרים את הeSIM שהוספתם
11. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני.
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)