לאן לטוס בחורף? יעדים מומלצים
כשהחורף מתגנב והרוחות הקרירות מתחילות לנשוב אני מוצא את עצמי כמהה להפוגה מהקור והגשמים. עכשיו, שלא תבינו אותי לא נכון, החורף הישראלי הוא לא בדיוק
כמו עוד הרבה מדנות במזרח – תאילנד מציעה הרבה מאוד למטיילים – חופים לבנים ונופים יפים, מזג אוויר מושלם, אוכל פנטסטי ומחירים נמוכים יחסית, כל אלה הופכים אותה ליעד אטרקטיבי במיוחד לישראלים, אבל מדי שנה מיליונים רבים של מבקרים נוהרים למדינה הזו.
למי מחפש להישאר מחובר בארץ החיוכים במהלך החופשה שלו, רכישת חבילת שיחות לחו”ל זה תהליך יחסית פשוט, אבל יכול להיות מבלבל בהתחלה.
במשך שנים בליתי את הזמן בנסיעות ברחבי תאילנד ובמזרח בכלל – וכולל באיים השקטים והרחוקים ובפארקים הלאומיים, ולאחר שניסיתי את כל החברות הגדולות – מצאתי את הפתרון המושלם עבור שיחות ואינטרנט בתאילנד. אז בין אם אתם בחופשה קצרה
וב ביותר עבור רוב המבקרים, בין אם אתה בחופשה קצרה ובין אם אתה מתכוון להישאר במשך שבועות או חודשים בכל פעם.
אני מטייל כבר מלא זמן, בכל העולם, האמת שזו העבודה שלי (אני גם מדריך טיולים) אז כמו שאתם תבינו בהמשך הכתבה, יצא לי במהלך השנים להתנסות עם מגוון חברות וסימים שונים בתאילנד ובמדינות נוספות. הדבר שהיה מוציא אותי מדעתי זה בעיקר שעד שאני מוצא דוכן או חנות טלפונים במדינה שאי נוחת בה – אני תלוי בעיקר בוויפי. ולפעמים זה מלחיץ, במיוחד אני לא צריך לספר לכם את זה, במיוחד כשכל מה שאתם רוצים זה כבר להגיע למלון שלכם.
כאן eSIM הביאו את הבשורה בעניין הזה. בקצרה למי שלא מכיר, eSIM זה למעשה כרטיס סים וויירטואלי, הקונספט הזה עדיין זר להרבה אנשים אבל השורה תחתונה – אתם לא צריכים לחכות שתגיעו ליעד שלכם כדי להכניס סים פיזי לתוך הטלפון שלכם (רק זה התעסקות ממש מעצבנת!). אז איך זה עובד? בגדול סורקים קוד QR שנשלח אליכם במייל ומהרגע שתנחתו ביעד שלכם יהיו לכם שיחות ואינטרנט.
היתרונות של איסים הם רבים – ראשית, כמו שכבר כתבתי זה הרבה יותר פשוט וקל. אין לכם יותר מה ללכת רחוק ולחפש איפה לקנות סים ובטח שלא להחליף את כרטיס הסים הישראלי שלכם. הכול כבר נמצא בטלפון שלכם ובונוס גדול? אתם שומרים על המספר הישראלי שלכם. מעבר לנוחות השימוש, העלויות של האיסים ממש נמוכות בהשוואה לחבילות של כרטיסי סים אפילו במידנות כמו תאילנד. אני עשיתי את החבילה שלי דרך חברת WIFLY וזו ללא ספק הייתה בחירה משתלמת. יש עוד חברות איסים בעולם, אבל אם אתם רוצים נציגים שמדברים עברית ונותנים לכם תמיכה וכמובן מחירים טובים – אני ממליץ לפנות אליהם.
החיסרון היחידי של איסים זה שלא כל הטלפונים עדיין תומכים בזה – בעיקר הטלפונים מהדור האחרון. אם אתם רוצים לוודא שהטלפון שלכם יכול להחזיק איסים לחצו כאן.
לא נורא, זה עניין של זמן עד שלכולם יהיו מכשירים שכן תומכים באיסים. אבל עד אז, תוכלו פשוט לקנות סים בתאילנד באחת מהחברות המקומיות.
אם החלטתם שאתם רוצים להגיע ולעשות בתאילנד סים מקומי, אז במצב כזה אני ממליץ לבחור בAIS – יש גם את את TrueMove או Happy – אבל להבנתי הקליטה שם פחות טובה.
אם אתם מחפשים פתרון יותר מהיר, נוח (וזול), eSIM לתאילנד זו האפשרות הטובה ביותר – אבל אתם צריכים לוודא שיש לכם מכשיר שתומך באיסים.
ישנן שלוש רשתות סלולריות בתאילנד, המופעלות על ידי dtac, AIS ו-TrueMove. ל-AIS יש את הכיסוי הטוב ביותר ונתח השוק הגדול ביותר, בתוספת רשת גדולה של נקודות Wi-Fi שניתן לגשת אליהן כחלק מהחבילות היקרות יותר. המחירים שלהם רק מעט יותר יקרים מהמתחרים, כך שאם אתם נוסעים לאזורים מרוחקים בתאילנד, כרטיסי ה-SIM של AIS הם האפשרות הטובה ביותר.
5G קיים בתאילנד, אם כי הוא עדיין מוגבל לערים הגדולות בשלב זה ובהתחשב בכך ש-4G זול יותר והרבה יותר נפוץ, ולעתים קרובות עדיין די מהיר, זה לא משהו שצריך לדאוג ממנו יותר מדי בשלב זה.
השתמשתי גם בשירותי ה-Happy של TrueMove ושל dtac. TrueMove לעתים קרובות קצת יותר זול מהאחרים. שניהם סיפקו כיסוי טוב ומהירויות בכפרים ובערים, אבל עדיין ב-2 המקרים היו קצת בעיות בקליטה באזורים המרוחקים.
אז, בקיצור: אם אתם רוצים לקבל את הכיסוי הטוב ביותר, לכו על AIS. אם אתם לא מתרחקים יותר מהמסלול ונשארים באזורים מתוירים ובערים – כל אחד משלושת הספקים הגדולים יעשה את העבודה, כאשר TrueMove בדרך כלל קצת יותר זול מהשניים האחרים.
כמו דברים רבים אחרים בתאילנד, קניית כרטיס SIM היא די פשוטה, במיוחד אם אתם טסים לאחד משדות התעופה של בנגקוק. הן בסוברנבומי והן בדון מואנג, לכל שלוש חברות הסלולר יש דוכנים זה לצד זה באולם ההגעה.
הדוכנים בסוברנבומי עמוסים לעתים קרובות, עם תורים ארוכים לכל הספקים. הצוות יעיל והתורים זזים די מהר, אבל אם אתם עייפים ורוטנים אחרי טיסה ארוכה – אז תכינו את עצמכם נפשית.
ל-dtac (Happy) יש מכונת שירות עצמי ממש ליד הדוכן שלה, שלוקחת כרטיסים ושטרות באט תאילנדי. נראה כי לקוחות בדרך כלל מתעלמים מכך למרות התור הארוך לשירות דלפק, אז זו אפשרות טובה אם אין לכם כוח לחכות בתור.
אפשר לקנות סים גם בשדות תעופה בינלאומיים אחרים בתאילנד, כולל פוקט וצ’אנג מאי. רבים מדוכני כרטיסי ה-SIM של שדה התעופה נסגרו במהלך הקורונה, אך כשהתיירות חזרה, כולם נפתחו שוב.
פעם הייתם יכולים לקנות מגוון רחב יותר של חבילות כרטיסי SIM במחירים סטנדרטיים ב-7-11 ליד הכניסה ל-Airport Rail Link במרתף של נמל התעופה סוברנבומי, אבל כשביררתי בפעם האחרונה בסוף 2022, הציעו לי רק סים לתיירים במחיר זהה לדוכנים באולם הנחיתה.
אם התורים ארוכים בדלפקים הראשיים ואתם צריכים לקחת רכבת לעיר בכל מקרה, אולי שווה להשיג את הסים שלכם ב 7-11.
כדאי לדעת שבין אם אתם קונים בחנויות של הספקים ובין אם בחנויות כמ 7-11 בשני המקרים, איש הצוות לקח עותק של הדרכון שלי וצילם תמונה באפליקציה או בטאבלט.
אחר כך הנציג מראה לכם את כל החבילות (רובם מדברים אנגלית) ואז הוא עשה את השאר – הפעיל את הסים וחייב אותי. זה לוקח בסך הכול 10 דקות כל הסיפור והסים עובד מיד.
רוב כרטיסי ה-SIM לתיירים הנמכרים בשדות תעופה בתאילנד מציעים חבילות “ללא הגבלה” אתם תקבלו בתמורה כמות מסוימת של נתונים במהירות גבוהה אבל המהירות תפחת לכם משמעותית בהמשך. גם מבחינת שיחות – בהתחלה לא תהיה לכם בעיה אבל בהמשך אתם עשויים להיתקל בבעיות עם זה.
את כרטיסי הסים עצמם תוכלו לקנות כבר בשדה תעופה כשתנחתו. לכל אחת מהחברות הללו יש חנות או דוכן אז תוכלו פשוט לגשת לאחת מהן ולקננות סים.
הדבר היחידי שעליכם לקחת בחשבון בתאילנד שמתי שרשום ללא הגבלה – הנתונים גכן מוגבלים למהירות מסוימת ובוודאי שגם לזמן מהנסיון שלי. השיחות כמובן מוגבלות רק לשיחות מקומיות והאינטרנט לרוב מתחיל להיות איטי כבר אחרי כמה ימים (זה גם תלוי בשימוש האישי שלכם).
מבחינת מחירים – TRUE LOVE הכי זולים, אבל השירות שלהם לא טוב בכל מקום (כפי שכתבתי למעלה, זה יעבוד לכם טוב כל אתם נמצאים בערים מרכזיות).
שימו לב שאם אתם מתכננים לקנות מחנויות וקיוסקים שונים בתאילנד, לא כל הרשתות מוכרות את כל כרטיסי הסים. 7-11 לא מוכרים סים של AIS, למשל, וחנות טסקו לוטוס שנכנסתי אליה ליד דון מואנג לא מכרה כרטיסי סים בכלל.
אני בדרך כלל קונה מחנויות וסופרים גדולים, אבל בתאילנד העדפתי לחפש חנות AIS בקניון בבנגקוק.
בשורה תחתונה, יש הרבה אפשרויות כשזה מגיע לסים לתאילנד, ואני מקווה שהסקירה הזו עזרה לכם גם להבין את הספקים המקומיים, הישראליים, את המחירים ואת כל מה שחשוב. אם יש לכם שאלות נוספות על חבילת גלישה לתאילנד מוזמנים להשאיר כאן תגובה 🙂
כשהחורף מתגנב והרוחות הקרירות מתחילות לנשוב אני מוצא את עצמי כמהה להפוגה מהקור והגשמים. עכשיו, שלא תבינו אותי לא נכון, החורף הישראלי הוא לא בדיוק
כריסמס עוד שניה מגיע! בשבילנו זה אומר חנוכה, אבל בשביל רוב העולם זה מסמל נורות צבעוניות שכבר מקשטות עצי, שלג שצפוי לרדת בכל מקום ברבות
ברוכים הבאים לקורפו, הידוע גם בשם קרקירה – אי קסום המציע שילוב מושלם של היסטוריה, תרבות ויופי מדהים. מהחופים הציוריים ומי הטורקיז ועד לכפרים הקסומים
במידה והמכשיר שלכם נמצא ברשימה תוכלו להנות מחבילות הesim שלנו רשימת מכשירים
באייפון: נכנסים להגדרות ולוחצים > “סלולרי”
בוחרים בתוכנית הסלולרית הפעילה
לוחצים > “בחירת רשת”
מכבים את הכפתור האוטומטי ובוחרים את הרשת הרצויה
עדיין לא הסתדרתם?
התמיכה שלנו עומדת לרשותכם בכל שעה בווצאפ במספר 050-6811168
1. לכו להגדרות > סלולרי
2. בוחרים בהוסף תוכנית סלולרית
3. סורקים את קוד ה-QR שקיבלתם מאיתנו
4. בוחרים ב-הוסף תוכנית סלולרית
5. בוחרים שם ל-קו שלכם: ניתן לבחור ב-משני > מומלץ לתת לקו שם בעצמכם > תווית מותאמת אישית והזינו את השם שבחרתם. לדוגמא: – קו WIFLY.
6. כקו ברירת מחדל בחרו בקו ראשי, וכך גם עבור איי-מסאג’, פייסטיים, ואפל איי די.
7. לא לאפשר החלפת נתונים סלולריים.
8. לכו להגדרות > סלולרי
9. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני:
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
כעת תכבו את חיבור ה- wifi שלכם ותתחילו להנות מהשירות של wifly
צוות WIFLY מאחל לכם טיסה מהנה :)
1. לכו להגדרות > סלולרי
2. בוחרים בהוסף תוכנית סלולרית
3. בוחרים בהזנת פרטים ידנית שבתחתית המסך
4. הזינו את הפרטים שקיבלתם מאיתנו – השאירו את קוד אישור ריק.
5. בוחרים ב-הוסף תוכנית סלולרית
6. בוחרים שם ל-קו שלכם: ניתן לבחור ב-משני > מומלץ לתת לקו שם בעצמכם > תווית מותאמת אישית והזינו את השם שבחרתם. לדוגמא: – קו WIFLY.
7. כקו ברירת מחדל בחרו בקו ראשי, וכך גם עבור איי-מסאג’, פייסטיים, ואפל איי די.
8. לא לאפשר החלפת נתונים סלולריים.
9. לכו להגדרות > סלולרי
10. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני:
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
כעת תכבו את חיבור ה- wifi שלכם ותתחילו להנות מהשירות של wifly
צוות WIFLY מאחל לכם טיסה מהנה :)
1. לכו להגדרות > חיבורים
2. בוחרים ב– מנהל כרטיס סים
3. בוחרים ב- הוסף חבילה סלולרית
4. בוחרים ב-סרוק קוד QR של ספק שירות
5. סורקים את קוד ה- QR שקיבלתם מאיתנו.
6. בוחרים – אישור
7. מפעילים את הeSIM
8. בוחרים את הeSIM שהוספתם
9. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני.
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
1. לכו להגדרות > חיבורים
2. בוחרים ב– מנהל כרטיס סים
3. בוחרים ב- הוסף חבילה סלולרית
4. בוחרים ב-סרוק קוד QR של ספק שירות
5. סורקים את קוד ה- QR שקיבלתם מאיתנו.
6. הזינו את הפרטים שקיבלתם מאיתנו ולחצו התחבר
7. לחצו – אישור
8. מפעילים את הeSIM
9. בוחרים את הeSIM שהוספתם
10. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני.
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
1. קודם כל, תצלמו צילום-מסך של קוד ה-QR
2. לכו להגדרות > חיבורים
3. בוחרים ב– מנהל כרטיס סים
4. בוחרים ב- הוסף חבילה סלולרית
5. בוחרים ב-סרוק קוד QR של ספק שירות
6. לחצו על האייקון של התמונה
7. בחרו את צילום המסך של קוד ה-QR, ומקמו אותו בדיוק על הקוד ה-QR ולחצו סיום
8. לחצו – אישור
9. מפעילים את הeSIM
10. בוחרים את הeSIM שהוספתם
11. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני.
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)