לאן לטוס בחורף? יעדים מומלצים
כשהחורף מתגנב והרוחות הקרירות מתחילות לנשוב אני מוצא את עצמי כמהה להפוגה מהקור והגשמים. עכשיו, שלא תבינו אותי לא נכון, החורף הישראלי הוא לא בדיוק
מגיעים לאנגליה בקרוב? איזה כיף לכם! לפני שאתם אורזים או עושים רשימת אטרקציות – חשוב לדאוג לכל נושא הסים והאינטרנט שם, כדי שלא תחזרו עם עלויות מופקעות! למזלנו, אירופה היא אחד המקומות הטובים ביותר שבהם אתם יכולים לקנות כרטיס SIM בקלות – אבל זה לא הפתרון היחידי. בדיוק בשביל זה כתבתי מדריך מפורט עם כל הצעות, כולל המחירים וכל מה שאתם צריכים לדעת. אז שנתחיל?
ברוכים הבאים למדינה שבה היסטוריה ומודרניות משתלבות זו בזו, שבה נופים ציוריים משתלבים עם נופים עירוניים, ובה כל פינה חושפת סיפור מיוחד. מרחובות המרוצפים של לונדון ועד ליורקשייר, אנגליהמציעה מגוון של יעדים פופולריים.
אם אתם מגיעים לטייל באנגליה – אני ממליץ להתחיל מלונדון, העיר הכי פופלרית בן אם זה הביג בן, מצודת לונדון או המוזיאון הבריטי הידוע בעולם – לונדון מציעה לכם אינספור אטרקציות. תוכלו לצאת לטייל לאורך נהר התמזה או להיכנס ולהתפעל מהפאר של ארמון בקינגהאם.
אל אנגליה לא מסתכמת רק בלונדון – כשאתם יוצאים מחוץ לבירה, אנגליה חושפת את הפאר הטבעי שלה, ומזמינה אתכם לחקור את הנופים הכפריים, עיירות חוף, אגמים והמון מקומות מפלט מדהימים לאוהבי טבע.
למי שמחפש מגע של קסם, ביקור במחוז הקסום קורנוול הוא חובה. גלו את האגדות של המלך ארתור בטירת טינטגל, המתנוססת בצורה דרמטית על ראשי הצוקים, או תאבדו את עצמכם בקסם של סנט אייבס, עם הרחובות המפותלים והמורשת האמנותית.
לא הרבה יודעים זאת, אבל אנגליה היא גן עדן קולינרי (לא רק פיש אנד צ’יפס!) והיא מהווה ממש כור היתוך של המון טעים כתוצאה מהמון עמים שהגיעו והתערבבו עם האנגלים ומציעים שווקי אוכל תוססים בקמדן טאון. גם תרבות הפאבים של אנגליה קורצת, מזמינה אתכם להתענג על חצי ליטר בירה בפאבים מגניבים ועם אווירה שמחה במיוחד (ממליץ להגיע בשעות משחק…)🍻
לא משנה לאן אתם נוסעים ולכמה זמן – אל תשכחו להתארגן על חבילת שיחות ואינטרנט לאנגליה כדי שתוכלו לשמור על קשר עם יקירכם לאורך כל הטיול שלכם. יש כמה אפשרויות שעומדות בפניכם – בין אם זה כרטיסי סים פיזיים שתוכלו לקנות באנגליה או עם כרטיסי eSIM, במדריך הזה אנחנו הולכים לדבר על כל האופציות.
טסים לאנגליה? אסור לכם לפספס את לונדון!💂🏼♀️ בואו לקרוא את המדריך שלנו על מה לעשות בלונדון
אנגליה ביתה של רשת סלולרית אמינה למדי המשתמשת ברשת הסלולר GSM, בניגוד לרשת CDMA. המשמעות היא שבאופן כללי, שיחות חוץ לבריטניה אמורות להיות מסוגלות להתחבר לרשתות מקומיות בלי יותר מדי בעיות. גם אם אתה מגיע ממדינה שמשתמשת ברשת CDMA, הטלפון החכם שלכם עדיין צריך לעבוד בבריטניה כמו שצריך בלי בעיות.
כשזה מגיע לאינטרנט – הכול עובד חלק, במיוחד בערים המפותחות, כמו לונדון לדוגמה, שבה יש גם את הרשת 5G אם כי כרגע היא מוגבלת לערים הגדולות ביותר. באזורים כפריים יותר, במיוחד באזורים הגבוהים והאיים הסקוטיים, במרכז ויילס ובחלקים מבודדים יותר של אנגליה וצפון אירלנד, ייתכן שתהיה לך גישה רק ל-2G או 3G.
ש סיכוי שעוברת לכם מחשבה בראש האם בכלל אתם צריכים סים לאנגליה? אולי אפשר להסתדר רק עם אינטרנט? במיוחד אם מדובר בחופשה יחסית קצרה. אז, בגדול כן – אנגליה מלאה בבתי קפה, תחנות רכבת, מסעדות וקניונים בהם תוכלו לגלוש באמצעות WIFI – עם זאת, אל תשכחו שאתם כנראה תצטרכו אינטרנט גם כדי להזמין אובר, או לתרגם דברים או לנווט ברחובות לונדון או באנגליה בכללי. במצב כזה – לא תוכלו להסתמך רק על האינטרנט החינמי.
אם אתם מטיילים באנגליה – אני ממליץ להשתמש בכרטיסי סים של של Three, Vodafone, O2 או וויפלי. (אני אחזור לWIFLY מאוחר יותר, אז המשיכו לקרוא עוד!)
עם זאת, אם אתם מתכננים לבקר במדינות אחרות במהלך הטיול שלכם – חשוב שתוודאו שכרטיס הסים שלכם תקף גם לעוד מדינות – ככה לא תצטרכו כל פעם לדאוג לכרטיס סים מקומי חדש.
אפשר לקנות כרטיס SIM מראש או פשוט בשדה תעופה, חנות של ספקי סלולר או אפילו בסופרים מקומיים – אתם לא תוכלו לפספס את זה. לרוב העלויות יהיו גבוהות יותר בשדה תעופה – לכן אני ממליץ בחום לקנות לפני או אחרי שתצאו מהשדה. שימו לב שאתם תצטרכו את הדרכון שלכם כדי לקנות כרטיס סים (לא תמיד אבל בדרך כלל כן.)
החיסרון של כל הסיפור הזה, זה שלא יהיה לכם אינטרנט מהרגע שאתם נוחתים. לכן, אם חשוב לכם להיות מחוברים מהרגע שאתם נוחתים, תוכלו להשתמש ב-eSIM או לרכוש כרטיס SIM אירופאי בתשלום מראש באינטרנט.
כעת, בואו נסתכל על החבילות המוצעות על ידי Three, Vodafone ו-O2.
Three היא אחת מחברות התקשורת הגדולות בבריטניה, המציעה שירותי סלולר ואינטרנט הן לתושבים והן לתיירים. יש להם מגוון חבילות עליהם נפרט בהמשך, חבילות SIM והם נחשבים לאחת החברות היותר אמינות באנגליה.
אחד המאפיינים המרכזיים של Three הוא ההתמקדות שלהם במתן קצבאות נתונים נדיבות. הם ידועים בתכונת ה-“Go Roam” שלהם, המאפשרת ללקוחות להשתמש בקצבאות הנתונים, הטקסט והשיחות שלהם ביעדים רבים בחו”ל ללא עלות נוספת. זה יכול להיות בונוס שווה למי שממשיך לטייל באירופה גם אחרי.
Three מציעה שלושה סוגים שונים של חבילות נתונים עם כרטיסי SIM בתשלום מראש:
10 GB, שיחות והודעות טקסט ללא הגבלה, 10 ליש”ט
50 GB, שיחות והודעות טקסט ללא הגבלה, 20 ליש”ט
GB ללא הגבלה, שיחות והודעות טקסט ללא הגבלה, 35 ליש”ט
כל החבילות הן לחודש אחד, והאפשרות השלישית היא כנראה הטובה ביותר בגלל שאתם מקבלים אינטרנט ללא הגבלה.
וודאפון היא אחת מחברות התקשורת הגדולות בעולם, הפועלת במספר מדינות ברחבי העולם, כולל אנגליה והרבה תיירים מעדיפים ללכת עם החברה הזו כי הם מכירים את השירות שלהם והם נחשבים ליחסית חסכונייפ.
Vodafone מספקת מגוון רחב של תוכניות ואפשרויות שיתאימו לצרכים ולתקציבים שונים. למטיילים, הם בדרך כלל מציעים תוכניות וחבילות ייעודיות המותאמות לתיירים.
Vodafone מספקת תמיכה בערוצים שונים, כולל טלפון, צ’אט מקוון וחנויות פיזיות. בכל מקרה של בעיה או שאלה, נציגי שירות הלקוחות שלהם זמינים לסייע, כדי להבטיח חוויה שימוש נוחה.
Vodafone מציעה מספר חבילות ללקוחות בתשלום מראש, והכל למשך 30 יום:
7 GB נתונים, שיחות והודעות טקסט ללא הגבלה תמורת 10 ליש”ט
20 GB נתונים, שיחות והודעות טקסט ללא הגבלה תמורת 15 ליש”ט
40 GB נתונים, שיחות והודעות טקסט ללא הגבלה תמורת 20 ליש”ט
100 GB נתונים, שיחות והודעות טקסט ללא הגבלה תמורת 30 ליש”ט
נתונים ללא הגבלה, שיחות והודעות טקסט ללא הגבלה תמורת 40 ליש”ט
כפי שאתם יכולים לראות – המחירים לא שונים יותר משל חברת Three, ותוכלו גם לבחור בחבילת נתונים ללא הגבלה.
O2 היא חברת תקשורת ותיקה באנגליה והיא גם נחשבת להכי זולה נכון להיום. אם אתם הולכים על האפשרות של הסים הפיזי, אני ממליץ לבחור בהם. הכיסוי של O2 מצוין, כאשר רשתות ה-2G, 3G וה-4G שלה זמינות עבור 99% מאוכלוסיית בריטניה. גם רשת ה-5G שלה מתרחבת’ כרגע בעיקר בערים הגדולות.
ל-O2 יש מספר חבילות:
20 GB נתונים, שיחות והודעות טקסט ללא הגבלה תמורת 10 ליש”ט
30 GB נתונים, שיחות והודעות טקסט ללא הגבלה תמורת 20 ליש”ט
60 GB נתונים, שיחות והודעות טקסט ללא הגבלה תמורת 15 ליש”ט
150 GB נתונים, שיחות והודעות טקסט ללא הגבלה תמורת 30 ליש”ט
כפי אתם יכולים לראות, החבילות הכי זולות זה של חברת O2. עם זאת, הם לא מציעים את האפשרות של אינרטנט ללא הגבלה, כמו בחברות אחרות.
אם אין לכם טלפון שתומך באיסים, אז אני ממליץ על חברת Three. תמורת £20 אתם מקבלים נתונים של 50 GB למשך 30 ימים באחת מרשתות הנתונים הטובות ביותר של 4G/5G בבריטניה.
אם יש יש לכם מכשיר שתואם לeSIM קחו בחשבון שאף אחת מספקיות האינטרנט הנייד בבריטניה לא מציעה כרטיסי e-sim בתשלום מראש. אז תיירים שמחפשים לקבל כרטיס e-sim לבריטניה, יצטרכו להזמין אחד באינטרנט. אבל אל תדאג…
הדרך הקלה ביותר להשיג חבילת e-sim בבריטניה עם מחירים יותר משתלמים זה באמצעות חברת וויפלי, שאני אגיע אליהם ממש בהמשך הסקירה.
באנגליה ישנם מספר מקומות בהם תוכלו לקנות כרטיסי סים, הנה כמה האפשרויות, זה כמובן תלוי לאיזה עיר אתם נוסעים, מנקודת הנחה שאתם נוחתים בלונדון – כמעט בכל מקום תוכלו למצוא חנות שמוכרת כרטיסי סים. הנה כמה אפשרויות פופלריות:
אולי תרצו לקרוא גם השוואת מחירים בין חבילות גלישה לשנת 2023
e-SIM זה בעצם כרטיס סים חכם אשר מובנה בסמרטפון, שמאפשר להתחבר למפעיל הסלולרי – מלבי להתעסק בסים פיזי, לא לקנות, לא להוציא – הוא פשט מוטמע במכשיר הסלולרי.
אם יש לכם מכשיר תומך eSIM תוכלו לרכוש חבילות גלישה לחו”ל עם שיחות ואינטרנט ממש בקלות ומכל מקום בעולם – מהאתר אלהפעיל את הeSIM באמצעות הסמרטפון בכמה קליקים – על ידי סריקה של קוד QR.
אז עכשיו, אחרי שהבנו מה זה eSIM ומנקודת הנחה שיש לכם מכשיר שתומך בזה, אני רוצה להמליץ על eSIM לאנגליה מנסיוני, של חברת WIFLY.
מה הם מציעים? החבילות שלהם פשוטות ומחולקות לפי ימים וכמות נתונים.
1 ג’יגה למשך 3 ימים + 100 דקות מתנה – 29 ש”ח.
3 ג’יגה למשך 7 ימים + 100 דקות מתנה. 69 ש”ח
5 ג’יגה למשך 14 ימים + 100 דקות מתנה. 99 ש”ח
10 ג’יגה למשך 30 ימים + 100 דקות מתנה. 149 ש”ח
אז מעבר לזה שהם בין הספקים היותר זולים (בהשוואה לחברות בארץ אבל גם בהשוואה לחברות מקומיות), אני חייב שכל הסיפור של האינטרנט היה לי מאוד פשוט וקל. התהליך עצמו מתבצע בכמה קליקים (לפני שאתם טסים או אחרי שאתם מגיעים, מתי שבא לכם! זה בדיוק העניין). בוחרים חבילה, מקבלים מייל עם קוד QR וזהו, יש לכם חבילה! השיחות עצמם מתבצעות דרך האפליקציה של WIFLY (אבל מי שמתקשר אליכם מחייג רגיל).
בנוסף, שירותי התמיכה שלהם בעברית ואני המשכתי מאנגליה למדינות נוספות ולא רציתי להתעסק עם החלפת כרטיסי סים. וויפלי תומכים בלמעלה מ-70 מדינות, אז בכלל אל הייתה לי את הבעיה הזו.
ההתקנה וההפעלה של ה-eSIM היא הליך ממש קל שייקח רק כמה דקות. לאחר שווידאתם שהטלפון הסלולרי שלכם תואם לאיסים לחו”ל ובחרתם את החבילה המתאימה ביותר לצרכים שלכם, תצטרכו לסרוק קוד QR שנשלח אליכם למייל ומאותו רגע כבר יהיה לכם אינטרנט ושיחות.
כיצד אוכל לדעת אם הטלפון הנייד שלי תואם ל-eSIM?
רוב הדגמים של חברות סמארטפון פופולריות כמו אפל, סמסונג, מוטורולה, Huawei או גוגל תואמים כל עוד יש לכם דגמים עדכניים.
מהו זמן האספקה של כרטיס סים פיזי באנגליה?כרטיסי SIM ניתן לרכוש בחנויות באנגליה או באינטרנט, עם זמני אספקה שנעים בין 48 ל-72 שעות (באירופה). ישנן גם חברות המציעות משלוח אקספרס באותו יום, אבל אם אתם כבר מגיעים לשם עדיף לקנות בחנות.
האם אוכל לשתף נתונים עם הוט ספוט עם WIFLY?
בהרבה חברות איסים לא, אבל עם וויפלי תוכלו לעשות זאת.
רוצים לדעת עוד על איך עובד eSIM? בואו לקרוא את המדריך עם כל מה שאתם צריכים לדעת על הסים הדיגיטלי.
אני מקווה שהסקירה הזו על כרטיס סים לאנגליה תעזור לכם לעשות את הבחירה הטובה ביותר לאנגליה ושזה יעזור לכם לתכנן את הטיול בצורה הטובה ביותר.
אם יש לכם עוד שאלות על חבילות אינטרנט ושיחות לאנגליה – תשאיר תגובה!
כשהחורף מתגנב והרוחות הקרירות מתחילות לנשוב אני מוצא את עצמי כמהה להפוגה מהקור והגשמים. עכשיו, שלא תבינו אותי לא נכון, החורף הישראלי הוא לא בדיוק
כריסמס עוד שניה מגיע! בשבילנו זה אומר חנוכה, אבל בשביל רוב העולם זה מסמל נורות צבעוניות שכבר מקשטות עצי, שלג שצפוי לרדת בכל מקום ברבות
ברוכים הבאים לקורפו, הידוע גם בשם קרקירה – אי קסום המציע שילוב מושלם של היסטוריה, תרבות ויופי מדהים. מהחופים הציוריים ומי הטורקיז ועד לכפרים הקסומים
במידה והמכשיר שלכם נמצא ברשימה תוכלו להנות מחבילות הesim שלנו רשימת מכשירים
באייפון: נכנסים להגדרות ולוחצים > “סלולרי”
בוחרים בתוכנית הסלולרית הפעילה
לוחצים > “בחירת רשת”
מכבים את הכפתור האוטומטי ובוחרים את הרשת הרצויה
עדיין לא הסתדרתם?
התמיכה שלנו עומדת לרשותכם בכל שעה בווצאפ במספר 050-6811168
1. לכו להגדרות > סלולרי
2. בוחרים בהוסף תוכנית סלולרית
3. סורקים את קוד ה-QR שקיבלתם מאיתנו
4. בוחרים ב-הוסף תוכנית סלולרית
5. בוחרים שם ל-קו שלכם: ניתן לבחור ב-משני > מומלץ לתת לקו שם בעצמכם > תווית מותאמת אישית והזינו את השם שבחרתם. לדוגמא: – קו WIFLY.
6. כקו ברירת מחדל בחרו בקו ראשי, וכך גם עבור איי-מסאג’, פייסטיים, ואפל איי די.
7. לא לאפשר החלפת נתונים סלולריים.
8. לכו להגדרות > סלולרי
9. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני:
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
כעת תכבו את חיבור ה- wifi שלכם ותתחילו להנות מהשירות של wifly
צוות WIFLY מאחל לכם טיסה מהנה :)
1. לכו להגדרות > סלולרי
2. בוחרים בהוסף תוכנית סלולרית
3. בוחרים בהזנת פרטים ידנית שבתחתית המסך
4. הזינו את הפרטים שקיבלתם מאיתנו – השאירו את קוד אישור ריק.
5. בוחרים ב-הוסף תוכנית סלולרית
6. בוחרים שם ל-קו שלכם: ניתן לבחור ב-משני > מומלץ לתת לקו שם בעצמכם > תווית מותאמת אישית והזינו את השם שבחרתם. לדוגמא: – קו WIFLY.
7. כקו ברירת מחדל בחרו בקו ראשי, וכך גם עבור איי-מסאג’, פייסטיים, ואפל איי די.
8. לא לאפשר החלפת נתונים סלולריים.
9. לכו להגדרות > סלולרי
10. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני:
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
כעת תכבו את חיבור ה- wifi שלכם ותתחילו להנות מהשירות של wifly
צוות WIFLY מאחל לכם טיסה מהנה :)
1. לכו להגדרות > חיבורים
2. בוחרים ב– מנהל כרטיס סים
3. בוחרים ב- הוסף חבילה סלולרית
4. בוחרים ב-סרוק קוד QR של ספק שירות
5. סורקים את קוד ה- QR שקיבלתם מאיתנו.
6. בוחרים – אישור
7. מפעילים את הeSIM
8. בוחרים את הeSIM שהוספתם
9. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני.
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
1. לכו להגדרות > חיבורים
2. בוחרים ב– מנהל כרטיס סים
3. בוחרים ב- הוסף חבילה סלולרית
4. בוחרים ב-סרוק קוד QR של ספק שירות
5. סורקים את קוד ה- QR שקיבלתם מאיתנו.
6. הזינו את הפרטים שקיבלתם מאיתנו ולחצו התחבר
7. לחצו – אישור
8. מפעילים את הeSIM
9. בוחרים את הeSIM שהוספתם
10. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני.
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
1. קודם כל, תצלמו צילום-מסך של קוד ה-QR
2. לכו להגדרות > חיבורים
3. בוחרים ב– מנהל כרטיס סים
4. בוחרים ב- הוסף חבילה סלולרית
5. בוחרים ב-סרוק קוד QR של ספק שירות
6. לחצו על האייקון של התמונה
7. בחרו את צילום המסך של קוד ה-QR, ומקמו אותו בדיוק על הקוד ה-QR ולחצו סיום
8. לחצו – אישור
9. מפעילים את הeSIM
10. בוחרים את הeSIM שהוספתם
11. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני.
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)