לאן לטוס בחורף? יעדים מומלצים
כשהחורף מתגנב והרוחות הקרירות מתחילות לנשוב אני מוצא את עצמי כמהה להפוגה מהקור והגשמים. עכשיו, שלא תבינו אותי לא נכון, החורף הישראלי הוא לא בדיוק
סים לחו”ל זה תמיד כאב ראש כשנוסעים. זה הכאב ראש היחידי! זה, ואולי גם מציאת כרטיסי טיסה בזול. אבל בכל מקרה, כל פעם כשנוחתים זה לחפש חנות ולצאת מגדרכם כדי למצוא כרטיס סים מקומי בהקדם! הרי מי יעדכן את אמא שהגעתם בשלום?
בדרך כלל מה שקורה זה שאתם נוחתים בשדה תעופה ואז נמצאים בדילמה אם לקנות כרטיס טיס בשדה תעופה במחיר של שוד לאור יום, או לנסות להסתדר על WIFI חינמי שבקושי עובד כדי להגיע למלון.
ואז מגיע האתגר הבא…צריך להתחיל להבין איזה ספקי סים לחו”ל יש במקום – איזה חבילות ומה הכי משתלם לתקופה שאתם נמצאים בה? זו לא דרך אידאלית להתחיל את החופשה ואני אפילו לא יכול להתחיל לספור את השעות שהפסדתי בקניית סימים במדינות חדשות.
וזו בדיוק הסיבה שלדעתי – איסים לחו”ל זה הפתרון המושלם – כי הוא מספק לכם פתרון בינלאומי לעשרות מדינות ואתם לא צריכים לשבור את הראש. אבל זה ממש השורה תחתונה.
אולי אתם נוסעים לחופשה לשבוע, או שאולי אתם נוודים דייגטליים שצריכים תמיד להיות מחוברים לאינטרנט, אולי אתם אנשי עסקים שחייבים להיות זמינים גם בחופשה או שפשוט נמאס לכם לשבור את הראש על איזה כרטיס סים לחו”ל עליכם לקנות.
כך או כך, זוהי רשימת כרטיסי הסים לחו”ל המשתלמים ביותר -והמאמר מחולק ל3 חלקים: סים לחו”ל בינלאומי, eSIM לחו”ל וחבילות כפי שאתם מכירים. זו סקירה מפורטת ואם תישארו עם שאלות, מוזמנים להשאיר תגובה.
סים לחו”ל מגיע בכמה דרכים – לרוב כשאנשים מחפשים את זה הכוונה לחבילת שיחות, ולאו דווקא לסים פיזי. האם יש פתרונות סים בינלאומי? כן, בהחלט. רוב הספקים ינפחו לכם מחירים עבור חבילת גלישה אבל בו זמנית יגבילו אותכם בכמות הדקות והשיחות. אז בין אם אתם מתלבטים איזה סים לחו”ל כדאי לכם (ואנחנו לגמרי מבינים את ההתלבטות שלכם, כי בשוק הישראלי קיימות כל כך הרבה חברות שמספקות את השירותים הללו ועוד חברות הסלולר שכל כך מפתע לחייג אליהם ולהזמין דרכם סים לחו”ל)
בין א זה 019 סים לחו”ל, סים לחו”ל של דואר ישראל, חבילות גלישה של 012, פרטנר, סלקום, הוט מובייל ועוד – כל אלה יגבילו אתכם בגלישה האינטרנטית ויתמחרו לכם את הסים לחול במחירים חסרי תקדים והסיבה לכך היא פשוטה: כי חברת הסלולר שלכם תחויב בעצמה עבור הרשת הסלולרית שאתם תתחברו אליה בחו”ל, ובכדי לכסות את מחיר העלות הזה ועוד להרוויח עליכם, בוחרות חברות הסלולר מראש לתמחר עבור הלקוחות את חבילות הגלישה לחו”ל בתעריפים גבוהים.
בגדול, יש סימים שונים שניתן להשתמש בהם בארצות שונות. סים אירופאי, סים לארצות הברית, סים למדינות המזרח ועוד. ולא משנה לאן אתם תרצו לקחת את הסים שלכם, מהשחשוב בסופו של דבר זה כמות דקות השיחה שתוכלו להוציא ממנו וכן גם, חבילת הגלישה המנופחת שתגיע יחד עם הסים. לכל אחד מאיתנו יש את הצורך שלו בשימוש באינטרנט ועוד במיוחד בחו”ל. בזמן שיש אנשים שיעדיפו להתנתק עד כמה שניתן מהרשת האינטרנטית במהלך חופשה מפנקת או כיפית עם החברים והמשפחה, אחרים בשמחה ייהנו לצלם ולשתף כל תמונה בפוסט או בסטורי (ובשביל שזה יקרה – צריך חבילת גלישה מנופחת שתספיק לכם לכל מהלך הטיול).
קיים גם סים בינלאומי שנכנסים אליו רשימה של מספר מדינות והוא מיועד לאנשים שטסים לכמה מדינות באזורים שונים. הסים הזה מעניק את היכולת להשתמש בחבילת גלישה אינטרנטית וכן גם ליצור קשר בטלפון הנייד עם הרשת המקומית והרשת העולמית.
הוט מובייל היא אחת החברות היותר פופלריות בארץ, הם מציעים לרכוש חבילת גלישה עם 5 ג’יגה לחודש. צריכים לעשות שיחות? לשלוח הודעות? כאן הדברים מתחילים להתייק ותצטרכו להכין 99 אגורות לדקה, בקיצור, כמעט שקל לדקה.
כל הטוב הזה מוצע במחיר של 189 שקלים. והאותיות הקטנות אומרות: רק בקנייה אונליין. ומה אם אתם נתקלים בבעיה ואתן צריכים לדבר נציג? אז תצטרכו לשלם תוספת של 10 ש”ח. עלויות מנופחות כבר אמרנו?
מה עוד הוט מובייל מציעים? יש להם עוד חבילות, אבל תצטרכו לשלם קצת יותר. חבילת גלישה שכוללת 50 ג’יגה לחודש ימים, במחיר של 199 שקלים ברכישה אונליין, ו209 שקלים ברכישה מול נציג. זה עדיין לא זול, אבל קצת יותר סביר מהחבילות האחרות שלו.
רגע, זה לא הסוף! יש להם חבילה נוספת שהם מציעים. אתם יכולים לרכוש חבילת גלישה של 15 ג’יגה במחיר של 219 שקל או 30 ג’יגה במחיר של 259 שקל. בשניהם תקלבו גלישה בחינם מכל מיני אפליקציות כמו ווצאפ, פייסבוק, אינסטגרם וויז.
מסקנה: הוט מובייל מציעים מגוון חבילות אבל מאוד יקרות טעמי. אם אתם טסים ביחד עם חברים איחוד חשבונות יכול לעזור לכם להוזיל עלויות, במקרה שתטוסו לחודש. אבל אם תשאלו אותי, אנחנו עדיין לא שם.
האחות הקטנה של חברת פרטנר יצאה עם מגוון חבילות לטענתם – במבצע. בואו נגלה מה המחירים.
מסקנה: יקר מאוד ולא מצאתי סיבה מיוחדת.
בואו נדבר על סים לחו”ל של חברת פלאפון, מה הם מציעים? הם קורים לזה חבילה הוליסטית שזה אומר, 5 ג’יגה נפח גלישה ל- 14 ימים במחיר של 199 ש”ח ברכישה אונליין, או 219 ש”ח אם תרצו לבצע את הרכישה מול נציג שירות אנושי. זה לא הכול, תוכלו להתקשר 100 דקות שיחה מעבר לים, וגם, 100 סמסים. בתום חבילת הגלישה, שיחות וסמסים יעלו לכם 1.90 לדקת שיחה או הודעה לישראל ו- 4.9 שקלים לדקת שיחה מעבר לים. מעבר לזה, אם מיציתם את החבילה אתם יכולים לצפות לחסימה.
אם אתם ממטיבי הגלישה, אולי כדאי שתשקלו לרכוש חבילה שנקראת, מושלמת הכי נמכרת, היא עולה 249, שקלים, כמובן אם תרכשו את זה בצורה מקוונת. אחרת, תצטרכו להיפרד מ- 269 שקלים, אם תבחרו להשלים את הרכישה אצל נציג שירות. מה החבילה מציעה לכם? 15 ג’יגה לגלישה בכל הפלטפורמות המבוקשות – וואצאפ, פייסבוק גוגל מאפס ועוד – תוכלו לשוחח ב- 300 דקות שוחה מעבר לים ו- 300 סמסים.
מסקנה: לטעמי המחירים יקרים מדי!
סלקום היא חברה שמציעה מגוון רחב של חבילות סלולר לחו”ל, אם תחליטו שאתם רוצים לרכוש דרכם חבילת גלישה – קחו בחשבון שהמחיר הכי נמוך יאפשר לכם לגלוש, אבל ללא שיחות או סמסים. הסיפור הזה הולך לעלות לכם 149 שקלים וזה רק לשבועיים!
רוצים משהו יותר זול ובסלקום? תוכלו לבדוק את חבילת הקיץ שלהם, הם מציעים לכם נפל של 10 ג’יגה וגלישה בחינם בכל הפלטפורמות הפופולריות. זמן הגלישה מתפרש על פני 30 ימים. החבילה הזאת תעלה לכם “רק” 199 שקלים אם אתם רוכשים באתר שלהם, אם אתם רוצים לעשות את זה דרך נציג שירות זה יעלה לכם 219 ש”ח.
אם אתם מכורי טלפון ואתם צריכים הרבה אינטרנט – הם מציעים גם חבילת גלישה רחבה יותר שכוללת 50 ג’יגה לחודש. אבל – מאוד יקר. זה יעלה לכם 269 ש”ח אם אתם קונים את זה אונליין. אם אתם רוצים לקנות דרך נציג זה יהיה כרוך בתוספת ויצא לכם 289 ש”ח. אם אתם מטיילים עם המשפחה אולי תשמחו לשמוע שתוכלו לצרף חבילה נוספת של 5 ג’יגה במחיר משתלם של 49 שקלים.
מסקנה: חבילות הגלישה של סלקום הם קצת יותר זולות משאר החברות שדיברנו עליהם, אבל עדיין יחסית יקרים.
אל תתייאשו, אחרי כל החברות היקרות הגענו לאפשרות היותר זולה וזה חברת וויפלי שמציעה חבילות איסים לחו”ל במחירים הכי משתלמים שנתקלתי בה.
אם אתם טסים לטיול קצר ולעניין של שבוע, אולי תעדיפו את חבילת הגלישה של 1 ג’יגה גלישה בכל רחבי העולם ועם 100 דקות שיחה מתנה לשבעה ימים ב- 29 שקלים.
טסים לשבועיים? חבילת הגלישה של 3 ג’יגה גלישה מסביב לעולם פלוס 100 דקות שיחה במתנה, יכולה להיות לכם מושלמת ובמחיר של 69 שקלים בלבד.
טסים לקצת יותר זמן? החבילה שלכם מחכה לכם! 10 ג’יגה גלישה בכל העולם פלוס 100 דקות שיחה מתנה לשבועיים ימים ובמחיר של 119 שקלים.
צריכים חבילת גלישה מאסיבית? חבילת גלישה עם נפח של 10 ג’יגה לגלישה מסביב לעולם, 100 דקות שיחה ל- 30 ימים ב – 169 שקלים.
מסקנה: זאת החברה הכי זולה שיצא לי לעשות דרכם חבילת גלישה ואם אתם מחפשים פתרון משתלם אני לגמרי ממליץ, זאת מנקודת הנחה שיש לכם מכשיר שתומך ב eSIM.
תעשו מחקר והשוואות מחירים
קחו את הזמן כדי לחקור את ההיצע של ספקי כרטיסי SIM בינלאומיים שונים. השווה את מבני התמחור שלהם, כולל תעריפי נתונים, שיחות והודעות טקסט. הסתכלו לא רק על העלות הראשונית אלא גם על כל עמלות נסתרות פוטנציאליות או חיובים נוספים שעלולים לנפח לכם את החשבון. בדקו אם הם מציעים חבילות מדורגות שמתאימות לדפוסי שימוש שונים, ושקלו אם התמחור תואם את התקציב שלכם.
נתחו את נתוני השימוש שלכם:
לפני בחירת תוכנית, העריכו את הרגלי התקשורת שלכם. חשבו כמה נתונים אתם משתמשים בדרך כלל לגלישה, אפליקציות או בדיקת אימיילים. העריכו גם את צרכי השיחה והודועת הSMS שלכם. ניתוח זה יעזור לכם לבחור חבילה המספקת את האיזון הנכון בין אינטרנט ושיחות ובמחיר סביר, וגם מבטיח שלא תבזבזו יתר על המידה על שירותים שאינם בשימוש.
שקלו eSIM שיהיה תקף בכמה מדינות – בעת בחירת כרטיס SIM לחו”ל, תעדיפו לבחור בספקים שיכולים לספק לכם כיסוי לכמה מדינות. כיסוי של כמה מדינות מבטיח שתישארו מחוברים ללא קשר ליעד שאתם נוסעים אליו. ברוב המקרים כרטיס סים דיגיטלי יוכל לאפשר לכם ליהנות משירות זה.
אפליקציות VoIP והודעות:
שימוש בשירותי Voice over Internet Protocol (VoIP) ואפליקציות העברת הודעות דרך Wi-Fi יכול לקצץ משמעותית בעלויות התקשורת. אפליקציות אלו מאפשרות לך לבצע שיחות, לשלוח הודעות טקסט ואפילו לבצע שיחות וידאו באמצעות חיבור הנתונים שלכם. אפליקציות כמו WhatsApp, Skype וטלגרם פועלות על מגוון מכשירים ויכולות להיות בחירה חסכונית יותר, במיוחד אם יש לך גישה קבועה לאינטרנט.
כרטיסי סים מקומיים לשהייה ממושכת:
אם אתם מתכננים לשהות במדינה מסוימת לתקופה ממושכת, שקלו לרכוש כרטיס SIM מקומי כשאתם מגיעים לשם. אפשרות זו מבטלת את דמי הנדידה הבינלאומית ומאפשרת לכם ליהנות ממחירים מקומיים. עם זאת, שים לב שהחלפת כרטיסי ה-SIM עשויה להיות פירושו שינוי מספרי טלפון
שירות לקוחות ותמיכה טכנית
תמיכת לקוחות אמינה היא חיונית, במיוחד כאשר אתם נמצאים במדינה זרה ונתקלים בבעיות תקשורת או שאלות לגבי חיוב. בחרו ספק הידוע בשירות לקוחות מקצועי, המציע באופן אידיאלי מספר ערוצי תקשורת כגון צ’אט, תמיכה טלפונית ודוא”ל. זה יבטיח לכם בעיקר שקט נפשי, ואם אתם מתמודדים עם אתגרים כלשהם במהלך הנסיעה שלכם, תהיה לך גישה לסיוע מהיר, שעלולה לחסוך ממכם הוצאות נוספות או בזבוז זמן.
מציאת כרטיס ה-SIM לחו”ל המתאים לכם כרוך בהערכה קפדנית של הצרכים שלך, מחקר על אפשרויות זמינות והבנה ברורה של התכונות והיתרונות המוצעים על ידי ספקים שונים.
אני מקווה שהמדריך הזה יעזור לכם לבחור נכון!
אחת המסקנות שלי מכתיבת הסקירה הזו היא שאני שמח שהיום אפשר למצוא חברות שמציעות חבילות במחירים נוחים, ושלא צריך להסתמך על חברות מקומיות. אני ממליץ לכל אחד לעשות את המחקר שלו, אבל אם אתם רוצים ללכת על האפשרות הכי משתלמת, אז בהחלט ממליץ על חברת וויפלי – שמציעים מגוון רחב של חבילות איסים. יש לכם שאלות? מכירים עוד פתרונות זולים? מוזמנים להשאיר לנו תגובה!
כשהחורף מתגנב והרוחות הקרירות מתחילות לנשוב אני מוצא את עצמי כמהה להפוגה מהקור והגשמים. עכשיו, שלא תבינו אותי לא נכון, החורף הישראלי הוא לא בדיוק
כריסמס עוד שניה מגיע! בשבילנו זה אומר חנוכה, אבל בשביל רוב העולם זה מסמל נורות צבעוניות שכבר מקשטות עצי, שלג שצפוי לרדת בכל מקום ברבות
ברוכים הבאים לקורפו, הידוע גם בשם קרקירה – אי קסום המציע שילוב מושלם של היסטוריה, תרבות ויופי מדהים. מהחופים הציוריים ומי הטורקיז ועד לכפרים הקסומים
במידה והמכשיר שלכם נמצא ברשימה תוכלו להנות מחבילות הesim שלנו רשימת מכשירים
באייפון: נכנסים להגדרות ולוחצים > “סלולרי”
בוחרים בתוכנית הסלולרית הפעילה
לוחצים > “בחירת רשת”
מכבים את הכפתור האוטומטי ובוחרים את הרשת הרצויה
עדיין לא הסתדרתם?
התמיכה שלנו עומדת לרשותכם בכל שעה בווצאפ במספר 050-6811168
1. לכו להגדרות > סלולרי
2. בוחרים בהוסף תוכנית סלולרית
3. סורקים את קוד ה-QR שקיבלתם מאיתנו
4. בוחרים ב-הוסף תוכנית סלולרית
5. בוחרים שם ל-קו שלכם: ניתן לבחור ב-משני > מומלץ לתת לקו שם בעצמכם > תווית מותאמת אישית והזינו את השם שבחרתם. לדוגמא: – קו WIFLY.
6. כקו ברירת מחדל בחרו בקו ראשי, וכך גם עבור איי-מסאג’, פייסטיים, ואפל איי די.
7. לא לאפשר החלפת נתונים סלולריים.
8. לכו להגדרות > סלולרי
9. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני:
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
כעת תכבו את חיבור ה- wifi שלכם ותתחילו להנות מהשירות של wifly
צוות WIFLY מאחל לכם טיסה מהנה :)
1. לכו להגדרות > סלולרי
2. בוחרים בהוסף תוכנית סלולרית
3. בוחרים בהזנת פרטים ידנית שבתחתית המסך
4. הזינו את הפרטים שקיבלתם מאיתנו – השאירו את קוד אישור ריק.
5. בוחרים ב-הוסף תוכנית סלולרית
6. בוחרים שם ל-קו שלכם: ניתן לבחור ב-משני > מומלץ לתת לקו שם בעצמכם > תווית מותאמת אישית והזינו את השם שבחרתם. לדוגמא: – קו WIFLY.
7. כקו ברירת מחדל בחרו בקו ראשי, וכך גם עבור איי-מסאג’, פייסטיים, ואפל איי די.
8. לא לאפשר החלפת נתונים סלולריים.
9. לכו להגדרות > סלולרי
10. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני:
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
כעת תכבו את חיבור ה- wifi שלכם ותתחילו להנות מהשירות של wifly
צוות WIFLY מאחל לכם טיסה מהנה :)
1. לכו להגדרות > חיבורים
2. בוחרים ב– מנהל כרטיס סים
3. בוחרים ב- הוסף חבילה סלולרית
4. בוחרים ב-סרוק קוד QR של ספק שירות
5. סורקים את קוד ה- QR שקיבלתם מאיתנו.
6. בוחרים – אישור
7. מפעילים את הeSIM
8. בוחרים את הeSIM שהוספתם
9. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני.
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
1. לכו להגדרות > חיבורים
2. בוחרים ב– מנהל כרטיס סים
3. בוחרים ב- הוסף חבילה סלולרית
4. בוחרים ב-סרוק קוד QR של ספק שירות
5. סורקים את קוד ה- QR שקיבלתם מאיתנו.
6. הזינו את הפרטים שקיבלתם מאיתנו ולחצו התחבר
7. לחצו – אישור
8. מפעילים את הeSIM
9. בוחרים את הeSIM שהוספתם
10. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני.
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
1. קודם כל, תצלמו צילום-מסך של קוד ה-QR
2. לכו להגדרות > חיבורים
3. בוחרים ב– מנהל כרטיס סים
4. בוחרים ב- הוסף חבילה סלולרית
5. בוחרים ב-סרוק קוד QR של ספק שירות
6. לחצו על האייקון של התמונה
7. בחרו את צילום המסך של קוד ה-QR, ומקמו אותו בדיוק על הקוד ה-QR ולחצו סיום
8. לחצו – אישור
9. מפעילים את הeSIM
10. בוחרים את הeSIM שהוספתם
11. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני.
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)