טיולים מסביב לעולם תמיד משכו אותי, בדומה להרבה ישראלים התשוקה הזאת דבקה בי ברגע שהתחלתי לטייל אחרי הצבא. אבל בשונה מרוב האנשים, המסלול שלי היה קצת אחר. את הטיול הראשון שלי התחלתי ביוון, זאת מדינה קרובה עם תרבות מרתקת ועשירה, השילוב בין הרים מפוארים, חופים צלולים והיסטוריה מרשימה, עשו לי את זה ובגדול.
מהטיול הראשון ועד הרגע הזה שבו אני רושם את המילים הללו, הספקתי לטייל כמה פעם ביוון ואיך אומרים? הטיסה עוד נטויה.
אחד הרגעים שהכי מרגשים אותי בהכנות לקראת הטיול שלי, זה הרגע שבו אני יושב ועושה רשימה של מה אני צריך לקחת. יש לומר שמפעם לפעם הרשימה מצטמצמת והופכת מינימליסטית יותר. ככה זה כשמטיילים הרבה, מגלים שלא צריך יותר מדי דברים ואפילו עדיף לטייל עם כמה שפחות, כדי להישאר קלילים.
יש דבר אחד שבשנים האחרונות נכנס לרשימה ואני לא חושב שהוא ייצא ממנה בקרוב וזה, כרטיס סים דיגיטלי. למדתי על בשרי שחבילת גלישה סלולרית בחו”ל היא בין הדברים הכי יעילים ונוחים בזמן הטיול. זה הפך אותי להרבה יותר עצמאי והרבה פחות תלוי בדברים חיצוניים כמו, בתי קפה או מלונות, כדי להגיע למקומות שאני רוצה, לבדוק באילו מקומות כדאי לבקר וגם, איך לנווט את דרכי כדי להגיע לשם.
אני כבר אומר, זה שרכשתי סים ליוון, או לכל מדינה אחרת, זה לא אומר שמעכשיו הפנים שלי יהיו כל הזמן בתוך המסך. זה נתן לי את הידיעה שזה נמצא פה בשבילי בכל רגע שאצטרך. האמת? זה דווקא הרגיע אותי, והוריד לי את הדחיפות להשתמש בפלאפון.
ביוון באופן ספציפי יש לא מעט נקודות מטריפות, פינות חמד וכפרים שאתם חייבים להגיע אליהם. בין אם אתם מטיילים עם רכב שכור, באוטובוסים, או בטרמפים – כרטיס סים ליוון ישדרג לכם את הטיול ויעזור לכם להגיע ליותר מקומות בפחות זמן ומאמץ.
אחרי שהסכמתי שאני צריך ורוצה כרטיס סים ליוון, הגיע השלב המאתגר באמת – למצוא את חבילת הגלישה האידיאלית. עבורי זה אומר, תנאים טובים במחיר נמוך. יש חיה כזאת? אני יכול להגיד לכם שכן! מניסיון.
אז ברוכים הבאים לסיפור שלי, אני הולך לספר לכם על סים ליון – כל מה שצריך לדעת והרבה יותר מזה, אז בואו נרים כוסית אוזו קטנה עם איזה יאסו בשביל הנשמה, כי הבלוג הזה הולך לעזור לכם. אה, ונעים מאוד אני שקד, טיילן רציני בארץ ובעולם כבר קרוב ל-15 שנה.
שמעו, פעם הייתי מסוג המטיילים שהרבה אנשים היו מכנים דרוויש, ככינוי לנווד שלא היה צריך יותר מדי כדי להנות. הייתי יכול (ועדיין) לישון באוהל קמפינג גם במקומות נידחים ולפעמים אפילו בלי להתקלח.
היום אני קצת יותר מסודר, יש שיגידו בורגני, אני פשוט אוהב שנוח לי והבנתי שנוחות זאת לא מילה גסה. אז הבנתי שהאפשרות להיות מחובר, לשוחח עם החברים והמשפחה תוך כדי הטיול ולחלוק איתם את הרגעים היפים שאני חווה וגם, לבדוק זמינות של מקומות, זאת אופציה נהדרת והיא לגמרי שווה את זה.
אז בין אם אתם טסים לטייל ולנפוש ברודוס, מיקונוס, אתונה, סמוראי או כל אי או יעד אחר ביוון, היכולת לנוע בעצמאיות ובחופשיות כבר מהרגע שבו כף רגליכם נוגעת בשדה התעופה, תעשה לכם רק טוב.
כדי להבין הכי טוב איזו חבילה הכי מתאימה לי, קודם כל הייתי צריך להחליט לכמה זמן אני נוסע. חופשות בנות שבוע שונות מסוף שבוע קצרצר, שבהחלט שונה מחודש ימים במדינה היוונית. זה היה חביב מאוד בעיני כי זה דחף אותי להחליט מהר יותר. אחרי שקבעתי לכמה זמן אני טס, ישבתי עם עצמי כדי להבין לאיזה שימושים אני צריך את הסים הזה – להתכתב בווצאפ, להתקשר לאימוש לפני שבת, להוריד אפליקציית ניווט מקומית, להעלות לסטורי תמונות בזמן אמת או כל דבר אחר.
אחרי שהבנתי מה הצרכים שלי, יצאתי לחפש אילו פתרונות סלולריים יכולים להתאים לי ומה היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם.
היום כל חברה שמספקת שירותים לסלולר מציעה גם חבילות גלישה בינלאומיות. כל חברה מציעה חבילה קצת שונה והתנאים בה משתנים בהתאם למדינה שאליה תבחרו לטוס, איזו נפח גלישה אתם רוצים ולכמה זמן -יש עוד כמה אותיות קטנות אבל נגיע אליהן בהמשך.
לא נעים לי לבאס, אבל אני אעשה את זה בכל זאת, כי זאת האמת. כמעט כל החבילות שמציעות החברות הישראליות הן אותה הגברת בשינוי אדרת – או בקיצור, מחירים יקרים לתמורה סבירה. לפעמים אפשר למצוא איזה מבצע שווה, אבל זה יחסית נדיר אז אני לא ממליץ לצפות ליותר מדי.
שמעו, בלי להיות פאסימי – אין פה יתרונות כלל וכלל. כל החבילות של החברות הגדולות יקרות ואם אתם לא מנויים דרך אותה חברה כנראה שתצטרכו לעבור את התהליך המייגע של החלפת סים ביציאה ובחזרה מהארץ.
מנה המסקנה? בשורה התחתונה אין כל כך יתרונות, זה יכול להיות סביר ומתאים אם אתם מתכוונים לטוס לימים בודדים ופערי המחירים לא מפריעים לכם וגם אין לכם ממש כוח לחפש אלטרנטיבות.
לא מעט חברות גדולות מאפשרות ללקוחות לרכוש כרטיס סים בינלאומי שכולל גם חבילת גלישה שמתאימה בילט אין למאה מתאיים מדינות. תוכלו למצוא את האלטרנטיבה הזאת אצל פלאפון ופרטנר לדוגמה.
אם תשאלו אותי, עצם החלפת הסים בכל טיסה היא חסרון די גדול, בייחוד אם אתם מטיילים הרבה או נוסעים לנסיעות עסקים לעיתים קרובות. יחד עם זאת, זאת יכולה להיות אופציה סבירה אם אתם באמת נוסעים הרבה, במקרה כזה תוכלו לקבל מחירים יחסית סבירים ומספר טלפון קבוע.
רכישת סים מקומי זאת אופציה לא רעה בכלל, אם אין לכם בעיה להתרוצץ רגע אחרי הטיסה ולחפש חברה שתמכור לכם סים במחיר טוב.
ברחבי יוון יש שלוש חברות סלולר גדולות ועוד כל מיני קטנות שלא הייתי ממליץ לכם עליהן כי הסים שלהן לא עובד טוב בכל רחבי יוון.
החברות הגדולות הן Cosmote, Wind ו- Vodafone. הן חברות אמינות שתומכות בעיקר בתשתית של 4ג’י ו- 5 ג’י גם קיים אבל התפוצה שלו מוגבלת לאזורים מסוימים ביוון (אתונה וסביבתה). תוכלו למצוא את החברות הללו בשדה התעופה, בהנחה שתנחתו בשעות הפעילות שלהן, או בעיר עצמה. ביוון ניתן לרכוש סים מקומי כמעט בכל חנות וברוב המקרים זאת תהיה גם האופציה הכי זולה, בשונה מאצלנו, שזה זמין רק בדוכנים של חברות הסלולר.
המחירים של חבילות מקומיות מחילות מכמה יורואים בודדים ויכולות להגיע גם לעשרות יורואים אז כדאי לשים לב איפה קונים ולעשות השוואה קטנה לפני. קחו בחשבון שבימי ראשון כל החנויות סגורות אז מומלץ להיערך בהתאם.
בסך הכול זאת אופציה לא רעה בכלל אם אתם רוצים שירותי גלישה ברמה בסיסית, בלי שיחות או הודעות לארץ. בעבר אני מצאתי סים מקומי במחיר נהדר. אבל יש כמה חסרונות קטנים, הראשון זה שתצטרכו לחכות עד שתגיעו ליוון כדי לרכוש את כרטיס הסים, השני זה שתצטרכו להחליף את הסים שלכם בסים המקומי, מלבד זה אין לי הרבה התנגדות.
אם אתם מרגישים כמוני בנוגע לנוחות, יכול להיות שתרגישו שוויפליי היא האחת שלכם, מכמה סיבות. אני לא מתמסר בקלות, אבל כשזה זה, זה זה. בחברה הזאת אני יכול לרכוש סים דיגיטלי – שזה אומר שאני יכול להזין אותו דרך אפליקציה ואני לא חייב להשתמש בכרטיס סים ולהחליף ביניהם. יחי נפלאות הטכנולוגיה. אם לא הבנתם עד עכשיו אני ממש לא אוהב להחליף את כרטיסי הסים שלי (חברים שלי אומרים שזה בגלל שפעם אבד לי סים ומאז אני בטראומה).
אני גם אוהב את האפשרות שגם אחרי שאני חוזר לארץ אני לא צריך להתנתק, הסים נשאר איתי בפלאפון עד הפעם הבאה, בלי להפריע לחברת הסלולר שאני מנוי בה. אני יכול להירשם מראש ולהפעיל אותו ברגע שאני נוחת. זה כל כך נוח וחוסך ממני ריצות וזמן שאני מעדיף לבלות בו על חוף הים. והכי חשוב, כל החבילות שחברת wifly מציעה הן במחירים הוגנים שכל מטייל יכול לעמוד בהם. הנה כמה מהחבילות שאני השתמשתי בהן:
פרט חשוב, כל החבילות כוללות שיחות מהארץ ללא תוספת תשלום!
כמו שאמרתי יש הרבה יתרונות, הראשון הוא שלא מדובר בסים מוחשי, מטמיעים אותו במכשיר פעם אחת ולכל החיים. היתרון השני הוא, שאני יכול לבחור את החבילה שאני באמת צריך, ולהגדיל אותה בכל רגע ומכל מקום. והיתרון השלישי, כל החבילות הן במחירים נוחים, אני תמיד יודע על מה אני משלם וכמה, בלי הפתעות. מה חסרונות? אין ממש חסרונות, לפחות מהחוויה האישית שלי.
חבילת הגלישה ליוון שדרגה לי את הטיול מטוב לסופר נוח ויעיל. גיליתי שאני יכול לצמצם את זמני החיפוש אחר מקום עם אינטרנט וזה מאפשר לי להתמקד בדברים החשובים באמת, שזה להנות מהטיול שלי!
אם אתם מתלבטים איפה לקנות את הסים שלכם – אנחנו מזמינים אתכם למשפחת wifly, אנחנו מציעים מגוון חבילות גלישה לצרכים שונים ובמחירים סופר אטרקטיביים.
רוצים לשמוע עוד? אתם מוזמנים להשאיר פרטים ונחזור אליכם בהקדם!
במידה והמכשיר שלכם נמצא ברשימה תוכלו להנות מחבילות הesim שלנו רשימת מכשירים
באייפון: נכנסים להגדרות ולוחצים > “סלולרי”
בוחרים בתוכנית הסלולרית הפעילה
לוחצים > “בחירת רשת”
מכבים את הכפתור האוטומטי ובוחרים את הרשת הרצויה
עדיין לא הסתדרתם?
התמיכה שלנו עומדת לרשותכם בכל שעה בווצאפ במספר 050-6811168
1. לכו להגדרות > סלולרי
2. בוחרים בהוסף תוכנית סלולרית
3. סורקים את קוד ה-QR שקיבלתם מאיתנו
4. בוחרים ב-הוסף תוכנית סלולרית
5. בוחרים שם ל-קו שלכם: ניתן לבחור ב-משני > מומלץ לתת לקו שם בעצמכם > תווית מותאמת אישית והזינו את השם שבחרתם. לדוגמא: – קו WIFLY.
6. כקו ברירת מחדל בחרו בקו ראשי, וכך גם עבור איי-מסאג’, פייסטיים, ואפל איי די.
7. לא לאפשר החלפת נתונים סלולריים.
8. לכו להגדרות > סלולרי
9. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני:
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
כעת תכבו את חיבור ה- wifi שלכם ותתחילו להנות מהשירות של wifly
צוות WIFLY מאחל לכם טיסה מהנה :)
1. לכו להגדרות > סלולרי
2. בוחרים בהוסף תוכנית סלולרית
3. בוחרים בהזנת פרטים ידנית שבתחתית המסך
4. הזינו את הפרטים שקיבלתם מאיתנו – השאירו את קוד אישור ריק.
5. בוחרים ב-הוסף תוכנית סלולרית
6. בוחרים שם ל-קו שלכם: ניתן לבחור ב-משני > מומלץ לתת לקו שם בעצמכם > תווית מותאמת אישית והזינו את השם שבחרתם. לדוגמא: – קו WIFLY.
7. כקו ברירת מחדל בחרו בקו ראשי, וכך גם עבור איי-מסאג’, פייסטיים, ואפל איי די.
8. לא לאפשר החלפת נתונים סלולריים.
9. לכו להגדרות > סלולרי
10. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני:
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
כעת תכבו את חיבור ה- wifi שלכם ותתחילו להנות מהשירות של wifly
צוות WIFLY מאחל לכם טיסה מהנה :)
1. לכו להגדרות > חיבורים
2. בוחרים ב– מנהל כרטיס סים
3. בוחרים ב- הוסף חבילה סלולרית
4. בוחרים ב-סרוק קוד QR של ספק שירות
5. סורקים את קוד ה- QR שקיבלתם מאיתנו.
6. בוחרים – אישור
7. מפעילים את הeSIM
8. בוחרים את הeSIM שהוספתם
9. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני.
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
1. לכו להגדרות > חיבורים
2. בוחרים ב– מנהל כרטיס סים
3. בוחרים ב- הוסף חבילה סלולרית
4. בוחרים ב-סרוק קוד QR של ספק שירות
5. סורקים את קוד ה- QR שקיבלתם מאיתנו.
6. הזינו את הפרטים שקיבלתם מאיתנו ולחצו התחבר
7. לחצו – אישור
8. מפעילים את הeSIM
9. בוחרים את הeSIM שהוספתם
10. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני.
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
1. קודם כל, תצלמו צילום-מסך של קוד ה-QR
2. לכו להגדרות > חיבורים
3. בוחרים ב– מנהל כרטיס סים
4. בוחרים ב- הוסף חבילה סלולרית
5. בוחרים ב-סרוק קוד QR של ספק שירות
6. לחצו על האייקון של התמונה
7. בחרו את צילום המסך של קוד ה-QR, ומקמו אותו בדיוק על הקוד ה-QR ולחצו סיום
8. לחצו – אישור
9. מפעילים את הeSIM
10. בוחרים את הeSIM שהוספתם
11. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני.
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)