לאן לטוס בחורף? יעדים מומלצים
כשהחורף מתגנב והרוחות הקרירות מתחילות לנשוב אני מוצא את עצמי כמהה להפוגה מהקור והגשמים. עכשיו, שלא תבינו אותי לא נכון, החורף הישראלי הוא לא בדיוק
אז אתם טסים לקנדה? אל תפספסו את מפלי הניאגרה או ביקור בפארק הלאומי באנף. אבל לפני – מה כדאי לדעת על חבילות סים בקנדה? האם הן יקרות? כמה הן עולות? מה הפתרונות המשתלמים? בסקירה הזו, אני הולך להסביר לכם על כל חברות התקשורת בקנדה עם המלצות לחבילות אינטרנט ושיחות שלא ישברו לכם את הכיס. אז קדימה, בואו נתחיל!
קנדה – ידועה בנופים עוצרי הנשימה, בחיבה עזה להוקי, קח ואיילים באופן כללי – ובקור. היא המדינה השניה בגודלה אחרי רוסיה – ויש לה המון המון מה להציע. אם אתם טסים לשם אתם ברי מזל ואני מקווה שאתם מתכננים לטייל בכל רחבי המדינה. אגם מוריין בפארק הלאומי באנף (אלברטה) פשוט מהמם. אם אתם מתכננים לבקר בוונקובר (קולומביה הבריטית), כדאי לכם ללכת דרך פארק סטנלי. אני ממליץ להשכיר רחב ולראות את הנופים השונים שיש לקנדה להציע – זו הייתה רשימה קצרה, ואולי בהמשך אנחנו נעשה מדריך שלם כי אין ספק שיש המון מה לראות שם. כדאי לקחת בחשבון, שקנדה היא לא מדינה הכי ידודותית מבחינת כסף – במילים פשוטות, היא יקרה. וזה יכול גם להתבטא בחבילות האינטרנט והשיחות שהחברות המקומיות שם מציעות – זה קצת שוד לאור יום. אם חשבתם שהחבילות בארץ או בארצות הברית יקרות – חכו שתגיעו לקנדה. אז מה עושים?
טסים לקנדה? בואו לבדוק את המדריך שלנו למטייל.
זה תמיד נשמע כמו הרעיון הכי טוב להשיג סים כשאתם נוחתים בקנדה – כי פעם, זו באמת הייתה אפשרות היחידה. אבל היום זה אחרת. כן, אתם יכולים לקנות פשוט סים לפני שאתם נוסעים! אי התחלתי להשתמש בשירות של חברת WIFLY כדי לעשות את זה יעיל, אבל באמת נגיע לדבר על זה עוד בהמשך הפוסט. כיום, אם יש לכם טלפון מודרני (iPhone X, Galaxy S20 ואילך), אז אתם יכולים להשתמש ב-eSIM לקנדה במקום סים פיזי.
אני משתמש רק ב-eSIM כי הם מאפשרים לי:
לרוג’רס יש לא מעט חבילות כרטיס SIM בתשלום מראש, הכוללות תוכניות חודשיות וחצי שנתיות. כרטיסי ה-Sim הזולים ביותר שלהם כוללים רק מספר טלפון וללא אינטרנט, והם עולים סביב ה-$25. אם אתם רוצים אינטרנט עם ה-SIM תצטרכו לשלם בין $30 ל-$225. לחבילות האלה.
ה-225 דולר זו תוכנית חצי שנתית, שהיא אפשרות טובה עבור אנשים השוהים בקנדה עד שישה חודשים. תוכנית זו כוללת 30 GB של נתונים, שיחות ללא הגבלה בקנדה והודעות טקסט ללא הגבלה בקנדה ובארה”ב.
לטלוס יש בסך הכל 7 חבילות בתשלום מראש ללקוחות חדשים. אתם יכולים גם לרכוש סמארטפון עם חבילות מיוחדות אם תרצו.
חבילות כרטיס ה-SIM של Telus Canada הן שלוש תוכניות Talk & Text וארבע תוכניות Talk, Text & Data. החבילה הזולה ביותר היא $15, והיא כוללת 100 דקות, כמו גם SMS/MMS ללא הגבלה למשך חודש. התוכנית היקרה ביותר ללא אינטרנט היא תוכנית שנתית של $100, עם 400 הודעות טקסט בחינם ו-400 דקות חינם.
באשר לחבילות ה-SIM של Telus הכוללות אינטרנט, כולן הן חבילות חודשיות שעולות בין $30 ל-$55. החבילה הזולה ביותר כוללת 500 מגה-בייט ואילו החבילה היקרה ביותר כוללת 8 ג’יגה-בייט. כל החבילות כוללות גם שיחות והודעות טקסט ללא הגבלה.
לבל יש בסך הכל 6 חבילות – שתיים מהן אינן כוללות אינטרנט. מדובר בשתי חבילות שיחה וטקסט, והן מתומחרות ב15 ו-$25 לחודש.
ישנן ארבע חבילות Talk, Text & Data, והן דומות למה ש-Talus מציעה. הם כוללים בין 500 מגה-בייט ל-8 ג’יגה-בייט של נתונים, במחירים שבין 30 ל-$55. כל החבילות הללו כוללות שיחות והודעות טקסט ללא הגבלה.
ל- Freedom Mobile יש ארבע חבילות רגילות של כרטיסי סים כמו גם מבצע מיוחד אחד שהם מריצים מדי פעם. המבצע הוא ללא ספק התמורה הטובה ביותר לכסף אם אתם מחפשים הרבה נתונים (ביחס לקנדה) בעיקר בגלל שהוא כולל 15 GB של נתונים תמורת $35 לחודש.
החבילות האחרות של Freedom Mobile הן שתי חבילות חודשיות ושתי חבילות שנתיות. שתיים מהחבילות הללו הן Talk & Text בלבד, עם אפשרות לרכישת נתונים נוספים. התוכניות שכוללות אינטרנט מספקות לך 1.5 ג’יגה-בייט של נתונים בחודש תמורת 24 דולר, או 12 ג’יגה-בייט של נתונים לשנה שלמה, תמורת 179 דולר.
חבילות הסים של פוןבוקס הן ללא ספק האפשרות הטובה ביותר עבור אנשים שרוצים כרטיס סי עם כמות יפה של נתונים. בניגוד לרוב הספקים האחרים, תוכלו לקבל 7 ג’יגה-בייט של נתונים תמורת 35 דולר בלבד לחודש.
החבילות שלהם כוללות עד 55 GB של אינטרנט, וזה יותר ממה שמציעים רוב הספקים האחרים בקנדה. לרוע המזל, ל-PhoneBox עדיין אין חבילת נתונים בלתי מוגבלת. אבל, גם ללא אפשרות זו, ספק זה הוא ללא ספק האפשרות הטובה ביותר מבין חברות המקומיות.
יש להם בסך הכול 7 חבילות, כולן כוללות שיחות ללא הגבלה בקנדה וSMS. הם שונים במחיר ובכמות האינטרנט, החבילה היא משתלמת היא של $45 (25 GB) ו-$55 (35 GB). יש להם גם שתי חבילות שבועיות שכוללות 2 GB או 5 GB תמורת 10 $ או 19 $ בלבד לשבוע. אגב הם מציעים גם סים פיזי וגם כרטיס סים וירטואלי.
לפידו קנדה יש 10 חבילות. הם מציעים תוכניות חודשיות וחצי שנתיות ותוכלו לבחור בין תוכניות עם או בלי נתונים. חבילות השיחה והטקסט זולות מאוד ו-$25 יקנו לכם כרטיס סים עם שיחות טלפון והודעות טקסט ללא הגבלה בקנדה.
תוכניות שיחה טקסט ואינטרנט יקרות יותר, מתחילות מ-$30 עבור קצבת נתונים של 500 מגה-בייט בלבד. תוכנית הנתונים היקרה ביותר כוללת 10 ג’יגה-בייט תמורת 75 דולר. מאוד יקר ופחות ממליץ!
התוכניות החצי-שנתיות של Fido הן בין $150 ל-$225 לכל התקופה עם נתונים מ-6 GB עד 30 GB עבור כל התקופה. לתוכניות החצי שנתיות יש תמורה טובה יותר לכסף מאשר התוכניות החודשיות, אבל קחו בחשבון שתצטרכו להיות עם משמעת עצמית כדי לא להשתמש הכול כבר בחודשים הראשונים.
ההמלצה שלי כפי שכבר הבנתם בתחילת הסקירה זה דווקא לבחור ב eSIM לקנדה של חברת WIFLY. המחירים לחבילות גלישה קנדה הן יקרות מאוד – והיום אפשר למצוא המון אפשרויות משתלמות יותר. ספצפית וויפלי – נותנים שירותי תמיכה בעברית ואני מוצא את זה נוח מאוד.
Wifly היא חברת תקשורת חדשנית המציעה טווח רחב של פתרונות פורצי דרך לטסים לחו”ל. עם טכנולוגיות חדשניות ומחירים משתלמים.
בנוסף, כפי שציינתי קודם – וויפלי מציעה שירות לקוחות מעולה בעברית,אליקציה פשוטה לתפעול, חבילות נוחות שמתאימות גם לחודש, שיחות טלפון ואינטרנט. וזה פותר את כל ההתעסקות עם קניית סימים, החלפה וכו’…
טיפ – רק תוודאו לפני שהמכשיר שלכם באמת תומך בסים וירטואלי.
החבילות של wifly:
אהבתם את המדריך? יש מצב שגם המדריכים האלה יעניינו אותכם:
אם אתם הולכים להיות בקנדה יותר משבוע, אתם כנראה תצטרכו כרטיס סים, במיוחד אם תרצו לקבל גישה לאינטרנט כשאתם לא בבית/במלון.
ברוב הערים הגדולות בקנדה יש WiFi חינמי, אבל לא תמיד אפשר להסתמך על זה. אם אתם חושבים לעשות כרטיס סים רק בגלל שאתם צריכים גישה לאינטרנט, אז במצב כזה אני ממליץ לשקול על eSIM לקנדה. זה הפתרון הכי משתלם…אם אתם צריכים להחזיק במספר מקומי, אז במצב כזה תצטרכו לבחור באחת החברות המקומיות.
איפה לקנות כרטיס סים בקנדה?
אתם יכולים לקנות כרטיס סים בקנדה בחנויות של כל ספקי הרשת, בשדות תעופה בינלאומיים, וברוב חנויות הנוחות. חשוב לציין שכרטיסי סים קנדיים הנמכרים בשדות תעופה הם בדרך כלל במחיר מופקע, אז הייתי ממליץ לחכות להתמקם במלון ואז פשוט ללכת לחנות הנוחות הקרובה ביותר.
תוכלו גם לנסוע לקניון ולהיכנס לאחת החנויות הרשמיות של חברות הסלולר. תוכלו גם להשיג כרטיסי סים בתחנות דלק גדולות יותר ובחנויות נוחות כמו 7Eleven, Dollarama ואפילו בחנויות מכולת מסוימות.
עם זאת, אני לא ממליץ לקנות בחנויות האלה כי לרוב למי שימכור להם אין שום מושג בכרטיסי סים ואתם תצטרכו להפעיל את הסים בעצמכם – לכן, עדיף תמיד ללכת ישירות לחברות הסלולר.
טיפ: בקניית כרטיס SIM בקנדה יש להביא את הדרכון שלכם!
הכרטיס סים הכי זול בקנדה הוא במחיר 10 דולר, אבל זה יביא לכם רק כרטיס סים בלי נתונים או שיחות. ספקי התקשורת בקנדה מפרידים לעתים קרובות בין העלות של כרטיסי ה-SIM וחבילות הסלולר. אם אתם רוצים גם נתונים (רק שיחות והודעות טקסט) זה יעלה לכם 15 דולר,אם אתם רוצים גם אינטרנט, תתכוננו לשלם יותר.
קנדה היא ללא ספק מדינה מדהימה וזה לא משנה אם אתם הולכים להיות בעיקר בערים הגדולות או לטייל בטבע המדהים – אני בטוח שתיהנו מכל רגע! הכי חשוב זה לדאוג לחבילת גלישה מראש – כך תוכלו לחסוך כסף. תיהנו!
כשהחורף מתגנב והרוחות הקרירות מתחילות לנשוב אני מוצא את עצמי כמהה להפוגה מהקור והגשמים. עכשיו, שלא תבינו אותי לא נכון, החורף הישראלי הוא לא בדיוק
כריסמס עוד שניה מגיע! בשבילנו זה אומר חנוכה, אבל בשביל רוב העולם זה מסמל נורות צבעוניות שכבר מקשטות עצי, שלג שצפוי לרדת בכל מקום ברבות
ברוכים הבאים לקורפו, הידוע גם בשם קרקירה – אי קסום המציע שילוב מושלם של היסטוריה, תרבות ויופי מדהים. מהחופים הציוריים ומי הטורקיז ועד לכפרים הקסומים
במידה והמכשיר שלכם נמצא ברשימה תוכלו להנות מחבילות הesim שלנו רשימת מכשירים
באייפון: נכנסים להגדרות ולוחצים > “סלולרי”
בוחרים בתוכנית הסלולרית הפעילה
לוחצים > “בחירת רשת”
מכבים את הכפתור האוטומטי ובוחרים את הרשת הרצויה
עדיין לא הסתדרתם?
התמיכה שלנו עומדת לרשותכם בכל שעה בווצאפ במספר 050-6811168
1. לכו להגדרות > סלולרי
2. בוחרים בהוסף תוכנית סלולרית
3. סורקים את קוד ה-QR שקיבלתם מאיתנו
4. בוחרים ב-הוסף תוכנית סלולרית
5. בוחרים שם ל-קו שלכם: ניתן לבחור ב-משני > מומלץ לתת לקו שם בעצמכם > תווית מותאמת אישית והזינו את השם שבחרתם. לדוגמא: – קו WIFLY.
6. כקו ברירת מחדל בחרו בקו ראשי, וכך גם עבור איי-מסאג’, פייסטיים, ואפל איי די.
7. לא לאפשר החלפת נתונים סלולריים.
8. לכו להגדרות > סלולרי
9. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני:
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
כעת תכבו את חיבור ה- wifi שלכם ותתחילו להנות מהשירות של wifly
צוות WIFLY מאחל לכם טיסה מהנה :)
1. לכו להגדרות > סלולרי
2. בוחרים בהוסף תוכנית סלולרית
3. בוחרים בהזנת פרטים ידנית שבתחתית המסך
4. הזינו את הפרטים שקיבלתם מאיתנו – השאירו את קוד אישור ריק.
5. בוחרים ב-הוסף תוכנית סלולרית
6. בוחרים שם ל-קו שלכם: ניתן לבחור ב-משני > מומלץ לתת לקו שם בעצמכם > תווית מותאמת אישית והזינו את השם שבחרתם. לדוגמא: – קו WIFLY.
7. כקו ברירת מחדל בחרו בקו ראשי, וכך גם עבור איי-מסאג’, פייסטיים, ואפל איי די.
8. לא לאפשר החלפת נתונים סלולריים.
9. לכו להגדרות > סלולרי
10. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני:
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
כעת תכבו את חיבור ה- wifi שלכם ותתחילו להנות מהשירות של wifly
צוות WIFLY מאחל לכם טיסה מהנה :)
1. לכו להגדרות > חיבורים
2. בוחרים ב– מנהל כרטיס סים
3. בוחרים ב- הוסף חבילה סלולרית
4. בוחרים ב-סרוק קוד QR של ספק שירות
5. סורקים את קוד ה- QR שקיבלתם מאיתנו.
6. בוחרים – אישור
7. מפעילים את הeSIM
8. בוחרים את הeSIM שהוספתם
9. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני.
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
1. לכו להגדרות > חיבורים
2. בוחרים ב– מנהל כרטיס סים
3. בוחרים ב- הוסף חבילה סלולרית
4. בוחרים ב-סרוק קוד QR של ספק שירות
5. סורקים את קוד ה- QR שקיבלתם מאיתנו.
6. הזינו את הפרטים שקיבלתם מאיתנו ולחצו התחבר
7. לחצו – אישור
8. מפעילים את הeSIM
9. בוחרים את הeSIM שהוספתם
10. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני.
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)
1. קודם כל, תצלמו צילום-מסך של קוד ה-QR
2. לכו להגדרות > חיבורים
3. בוחרים ב– מנהל כרטיס סים
4. בוחרים ב- הוסף חבילה סלולרית
5. בוחרים ב-סרוק קוד QR של ספק שירות
6. לחצו על האייקון של התמונה
7. בחרו את צילום המסך של קוד ה-QR, ומקמו אותו בדיוק על הקוד ה-QR ולחצו סיום
8. לחצו – אישור
9. מפעילים את הeSIM
10. בוחרים את הeSIM שהוספתם
11. הפעילו את נתונים בנדידה בתוך הקו המשני.
*מומלץ ואף רצוי לכבות את הקו הראשי במידה ואין לכם שימוש בו, על מנת למנוע חיובים נוספים. (אלא אם תרצו להשתמש בקו הראשי שלכם)